BiH
106

Udruženje "Jedan manje": Donirajte prehrambeni artikl ili paketić za djecu samohranih roditelja

Klix.ba
Muamera Činjarević ( Foto: Agencija Mmsstudio)
Muamera Činjarević ( Foto: Agencija Mmsstudio)
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje – One less" održat će akciju prikupljanja prehrambenih artikala ispred tržnih cenatar u Sarajvu od 24. do 30. decembra ove godine. Cilj je napraviti pakete s osnovnim životnim namirnicama koji će biti podijeljeni samohranim roditeljima.

"U BBI centru, ispred Konzuma, u Visi i Koreji naši volonteri će biti od 24. do 27. i 30. decembra, a 21. i 22, te 28. i 29. u Sara centru na Ilidži. Svako ko bude u mogućnosti moći će donirati neki od prehrambenih artikala od 12 do 20 sati, a naši volonteri će dijeliti promotivni materijal udruženja. Poslije Nove godine pravit ćemo pakete koje ćemo dijeliti", rekla je za Klix.ba Muamera Činjarević, predsjednica Udruženja.

Također, bit će upriličena i podjela novogodišnjih paketića za djecu samohranih roditelja koji su članovi udruženja. Donatori oko 100 paketića su Konzum i TV Hayat. U toku su pregovori sa Holiday Marketom da im ustupe prostoriju za podjelu paketića.

"Ovo je novije udruženje i trebamo buditi svijest ljudi o tome da je ova grupa društva marginalizirana. Blizu 70 posto majki ne radi, nemaju alimentaciju i žive od dječijeg doplatka. Neka djeca nemaju pojma šta je paketić, nisu ga nikada vidjela i to će biti veliki događaj za njih", istakla je Činjarević.

Iz Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje – One less" pozvali su sve dobre ljude i vlasnike firmi da daju svoj doprinos ovoj akciji kako bi što veći broj djece dobio paketić. Apel je upućen i potencijalnim Djeda Mrazovima da se priključe akciji i svojim prisustvom uveličaju ovu podjelu i obraduju ove mališane. Svoj doprinos možete dati i pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 045.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu udruženja.