{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Jedan manje - One less" nesebično pomaže samohranim roditeljima

4.3.2014. u 20:30
0
15
Udruženje "Jedan manje - One less" nesebično pomaže samohranim roditeljima
0
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" nastavilo je i u ovoj godini s pružanjem pomoći svojim članovima koji su socijalno ugroženi.
U prostorijama udruženja podijeljeno je 53 paketa sa prehrambenim artiklima članovima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji. Paketi sadrže osnovne životne namirnice poput ulja, brašna, tjestenina, te začina, pašteta, gulaša i slatkiša za djecu.

"To je jedan paket za tročlanu ili četveročlanu porodicu koji može trajati sedam dana. Uglavnom svi članovi budu sretni", rekla je predsjednica Udruženja Muamera Činjarević.

U posljednjoj akciji obradovali su i samohranu majku koja živi s dvoje djece i bolesnim bratom jednim svečanim doručkom koji je sadržavao hladnu platu i dvije torte.

Udruženje postoji tek 11 mjeseci a do sada je pomoglo stotine samohranih roditelja koji teško žive, te su svoje aktivnosti proširili i na Srednjobosanski i Tuzlanski kanton.

"Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" radi u 20 kvadratnih metara prostora, bez računara, printera, faxa i ostale opreme koja je neophodna za kvalitetan rad. Sve se finansira iz ličnih sredstava, ali nadamo se da će konačno neko u ovom gradu prepoznati da i naša djeca, tj. djeca u nepotpunoj porodici, zaslužuju kvalitetno odrastanje i omogućiti nam, odnosno, donirati tehničku opremu za bolji, brži i kvalitetniji rad", rekla je Činjarević.

Više informacija o udruženju možete pronaći na zvaničnoj web i Facebook stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: