Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako vas nije stid da ista kazete? jos samo treba da nam i rijeke uniste
Rijeke a i državu uništavaju nepismeni kao ti.U ovom stanju se nalazimo zato što imamo mnogo nepismenih osoba u državi.mHE ne zagadjuju rijeke,čak one imaju instalisan sistem za čišćenje rijeke od smeća koje nepismen narod baca i na taj način unistaje rijeke.
Stid se javlja kada osoba procjeni da je nešto sramno, nepoželjnih otkriveno o sebi, pred samim sobom ili drugim ljudima ili kada je osoba izložena kritici ili podcjenjivanju
Pod JEDAN - da se ukine naknada za održive izvore energije iz koje se NAŠIM NOVCEM tajkunima i krimosima svih profila daje kapital za izgradnju MHE. Nikada više nećete raditi kako vas volja, mimo očiju i suda "nestručne" javnosti i taliti se po zagušljivim budžacima. Ne mora neko biti ni eko aktivista, a ni "stručan" da bi shvatio čime se i za čiji račun bavite. Prošla su vaša zlatna vremena javašluka i bahatosti.
Bolje da ništa ne kažeš. Bio bi pametniji. Ovako lupaš.
Kvazi ekološka udruženja zajedno sa izgubljenim i lažima najedenim narodom, smatrajuči sa svoje tačke gledišta razvoj i stvaranje novih vrijednosti unutar jednog društva lažima, pljačkom, različitim malverzacijama i mahinacijama, a ustvari istina kazana sa pozicije izrečene laži ( čitaj lažna ekološka udruženj i nepismeni i polupismenih svijet) jeste laž.
Indoktriniran narod ( dalje čitaj nasilno ubijeđena svetina-gornja granica obrazovanja osnovna škola do četiri razreda+ 4 razreda preko štele) koji još nije naučio definiciju obnovljivih izvora energije, ali pri tome kreposno ložeči najkvalitetniju klasu drveta.
Klasičnom indoktrinacijom, ti. nasilnim usađivinjem ideja, stavova ( dalje čitaj laži), pseudo ekološka udruženja stvaraju plodne oranice, koristeći narod ( dalje čitaj neobrazoovana, neprosvijetljena svetina-puk) za destruktivce, podrivače i ovo malo državno-pravnog sistema.
Upravo ova sa slike mini hidrocentrala je nedavno nanijela veliku stetu u Kijevu !
Na zalost ovakvi tekstovi se ne citaju od strane onih koji bi samo rusili....
Problem malih elektrana kod nas je da je vecina dobila dozvole podmicivanjem u institucijama koje daju odobrenja i strucnjaka koji jedva spajaju kraj s krajem upravi zbog kradje tih tajkunapa da prezive prime mito. Strucnjaci trebaju biti dobro plceni i onda krivicno odgovorni ako ne rade savjesno. Ovako je u praksu vecina MHE nakarada koja je unistila prirodu. To se ne dogadja u Evropi na koju se pozivaju.
Kada ce vise zapoceti izgradnja HE Vranduk. Kamen temeljac je bakir polozio davno, davno i slikao se. Sve ove problematicne MHE zajedno nemaju snagu ove HE Vranduk koja usput nije ni po cemu problematicna.
eko udruge su 100% u pravu i ove mHE koje su napravljenje trebaju se srusiti i sve vratiti u prvobitno stanje a lopove koji su dali dozvole pozatvarati.
JELI TO TA MREZARINA .... joj kad se mi umrezimooo ..... pasaaaaaa ☝️ fujjjjjjjjjjjjj
Nemoj HE unistavaju okolis, nemoj nuklarke zbog radijacije, nemoj termoelektrane zagadjuju, nemoj vjetrenjace ubijaju ptice, nemoj solarno ne mogu se reciklirati. Najbolje je da se odreknemo struje, ova civilizacija to nije zaslužila.
Koliko jedna mHE moze imati uposlenih, i koliko domacinstava moze snabdjeti?i zasto ja kao potrosac, moram da dajem novce tebi kao privatniku a nisi je jos ni napravio, ni prikljucio na mrezu? Znaci od nje nikakve koristi.
Al najjaca je ovo odbrana ono ti si nestrucan neskovan sta ti znas ja imam fakultet zavrsen u Travniku i stranacku iskaznicu i radim sta hocu
Ovdje pričaju ljudi sa diplomama iz Titovog doba. Ako znaš šta su te diplome. Moj profesor je bio Kemal Hanjalić. Ako njega ne znaš ne javljaj se više sa komentarima.
Iskreno me zanima koliko ima zaposlenih u tih 119 mini central. Ja kontam da ima oko 119.
Eventualno i manje, ovisno koliko ih ko ima. A i zanima me koliko ta 1 mHE moze kuca snabdjet
Narod se digao i galami (laje) okolo optužujući nekoga bez dokaza. Pročitajte ovo saopštenje i navedite gdje je greška? Frapantno je da neko za dvije godine galamom i urlanjem zaradi 210 000 KM - kao inžinjer u BiH za 20 godina a da pri tome nije uopšte kvalifikovan da daje sud o tome o čemu galami. Zar je naš narod stvarno toliko slijep da ne vidi šumu od drveta?