{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje "Bolja budućnost" pomaže Romkinjama

S
8.8.2011. u 15:40
0
2
Udruženje "Bolja budućnost" pomaže Romkinjama
0
Udruženje "Bolja budućnost" pomaže Romkinjama
Indira Bajramović
Prva radionica na kojoj će aktivisti Udruženja žena Romkinja “Bolja budućnost” govoriti o ljudskim pravima i sistemu socijalne zaštite bit će upriličena 16. augusta u Lukavcu.
Nakon toga slijede radionice u Kiseljeku kod Tuzle, Tuzli i Živinicama, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji u sjedištu ovog Udruženja.

"Sistem socijalne zaštite garantuje građanima pravo na savjetovanje, pomaganje u preovladavanju posebnih poteškoća, pomoć za udruživanje, pomoć za podmirenje troškova stanovanja, jednokratnu pomoć, doplatak za pomoć i njegu, pomoć i njegu u kući, osposboljavanje za samostalni život i rad, skrb izvan vlastite porodice i druge oblike pomoći. O svemu tome želimo educirati žene Romkinje, koje i ne znaju za ova prava. Cilj nam je da ih ovim edukativnim sadržajima osnažimo i da se zajednički borimo protiv svih oblika diskriminacije i nasilja nad Romima, romskim ženama i djecom", kaže predsjednica Udruženja "Bolja budućnost" Indira Bajramović.

Planirano je da se u okviru četiri radionice educira po 20 Romkinja iz Lukavca, Kiseljaka, Živinica i Tuzle. Projekat se implementira u saradnji sa Sorošovim fondom Otvoreno društvo i bit će okončan do 20. novembra 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: