{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje BH novinari: Zabrinutost zbog verbalnih prijetnji Admiru Aljimiju

Klix.ba
11.3.2015. u 14:45
22
7
Udruženje BH novinari: Zabrinutost zbog verbalnih prijetnji Admiru Aljimiju
22
Udruženje BH novinari: Zabrinutost zbog verbalnih prijetnji Admiru Aljimiju
Upravni odbor Udruženja BH novinari i Linija za pomoć novinarima izražavaju zabrinutost zbog verbalnih prijetnji Admiru Aljimiju, novinaru Dnevnog avaza, kojima je bio izložen ispred zgrade Suda BiH, čekajući početak suđenja u predmetu "Turković i drugi“, saopšteno je iz udruženja BH novinari.
Novinaru Admiru Aljimiju prijetnje je uputila Šejla Turković, supruga optuženog Zijada Turkovića, poručivši mu da se "pripazi“ i da će ga "proganjati“.

Sličnim verbalnim prijetnjama novinar Aljimi je bio izložen i krajem januara na istom mjestu – ispred zgrade Suda BiH i istim povodom – dok je čekao početak sudskog pretresa u slučaju "Turković i drugi“.

"UO BH novinara i Linija za pomoć novinarima zahtjevaju od sudske policije, zadužene za sigurnost Suda BiH i svih posjetitelja, da osiguraju normalne uvjete za rad novinara, te poduzmu adekvatne mjere zaštite kako bi oni mogli slobodno i bez prijetnji pratiti suđenja i izvještavati o slučajevima od javnog interesa. Istovremeno, BH novinari traže od sudske policije da istraži ovaj posljednji slučaj prijetnji ispred Suda BiH, kao i prethodne slučajeve prijetnji novinarima Dnevnog avaza ispred ove pravosudne institucije", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: