{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženja ljekara: Ne radi se o korupciji nego o pomoći bolesnim građanima

F
6.3.2014. u 19:02
0
27
Udruženja ljekara: Ne radi se o korupciji nego o pomoći bolesnim građanima
0
Udruženja ljekara: Ne radi se o korupciji nego o pomoći bolesnim građanima
Udruženje ljekara porodične medicine FBiH Podružnica za Kanton Sarajevo u saopćenju za javnost "odlučno demantira paušalne, kvazianalitičke, jednostrane izjave i uvrede čelnika ZZO Kantona Sarajevo, zasnovane na saopštenju komisije formirane od samog Zavoda“.
"Povodom pomenutih izjava, harange i 'samobrendiranja' čelnika ZZO Kantona Sarajevo izjavljujemo u ime 200 ljekara porodične medicine Kantona Sarajevo da je razlog ovako velikog broja propisanih recepata na dan 16.01.2013. godine zaštita pacijenata da ne bi ostali bez lijekova, zbog nelogične i ničim izazvane promjene bijelog bar koda u roza bar kod na receptu, odlukom ZZO KS", navodi se.

"Svi ti recepti su obezbijedili neophodnu terapiju našim pacijentima za taj mjesec i time je premošten problem koji je napravio ZZO. Prema tome ne radi se o korupciji nego o pomoći bolesnim građanima. Uvijek smo za ispitivanje korupcije u svim segmentima društva i sami pozivamo nadležne agencije da ispitaju moguću korupciju u zdravstvu, počevši od nas kao i od ZZO Kantona Sarajevo", ističe se.

Udruženje porodičnih ljekara je, kako navodi, odlučno u namjeri da zaštiti dignitet ljekara i bori se svim sredstvima za njihova prava koja su ugrožena upravo ovakvim i sličnim istupima.

"U tu svrhu angažovan je advokatski tim", ističe se.

U saopćenju za javnost ističe se da porodični ljekari Kantona Sarajevo svakodnevno pregledaju šest do sedam hiljada pacijenta, što je na godišnjem nivou 2,5 miliona pregleda.

"Spašavamo živote, ublažavamo bol i patnju i suosjećamo sa našim pacijentima. Naš glavni zadatak je bio i bit će, bez obzira na postojanje zavoda zdravstvenog osiguranja i njihovih direktora, briga za pacijente, očuvanje njihovog zdravlja, prevencija nastanka i kontrola bolesti.

Mi, porodični ljekari, smo uvijek na raspolaganju našim građanima. Bez obzira na pritiske i ograničenja iz ZZO Kantona Sarajevo, pružat ćemo najbolju i najefikasniju zdravstvenu zaštitu našim pacijentima u skladu s mogućnostima i naučnim dokazima", navode iz Udruženje ljekara porodične medicine FBiH Podružnica za Kanton Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: