Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može se svakome desiti! Nadam se da nije teška povreda! Vozači, mao više pažnje posvetiti pješacima i biciklistima!
Biciklisti kod nas nikako da shvate da je biciklo prevozno sredstvo i da mu nije mjesto ni na trotoaru ni na pjesackom prelazu... Na zapadu te policija zaustavi i pise kaznu ako vozis po pjesackom, mozes samo sici i gurati biciklo pored sebe...ali kod nas smatraju da za biciklo ne vrijede ni semafori ni saobracajni znakovi ni bilo kakva pravila...
U Operativnom centru MUP-a KS kazali su nam da nemaju informaciju o nesreći............... A stanica policije na 300 metara.
U četvrtak oko 13:00 u Nedžarićima čovjek leži mrtav, na onoj stanici kod domova studentskih, kola hitne.. zna li neko šta se desilo. Klix ništa ne piše o tome.
A i jeste policiji dali golfove 6 i 7 umjesto mlaznjake moraju kasnit.
Brzina nije policijska vrlina.
jaka vijest u pm.
Ne brini se ako si clan SDA predmet ce lezati u ladici do zastare.
glup komentar
Nemamo mi kulture za bicikliste
Biciklista je ucesnik u saobracaju kao i vozilo, nije smio voziti se trotoarom..
(ukoliko nije znakom odobreno, tj. oznacena staza za bicikliste a koliko znam tu nije)
Za neupucene, zabranjena je i voznja bez ruku kao i dignuti obe noge s pedala.. treba procitat ZOBS, kako radi sebe tako i radi drugih..
Zna se kada je otvoren semafor za skretanje desno. Isto tako se zna da je semafor za pjesake ZATVOREN dok je otvoren za automobile koji skrecu desno, stoga nije tesko zakljuciti ako je automobil vec skretao desno, da je biciklista prelazio pjesacki prelaz na crveno svjetlo. Ovo nije manjak paznje vozaca, nego bahatost bicikliste i nepoznavanje osnovnih saobracanih propisa.
@solidsnake nabije ti kloc mamu u sigmoidni colon!
udaren na pjesackom! kazna 1000 para za nekulturne, retardirane vozace .
@kontrabass pa biciklista nije pjesak, koliko znam
@majklfinli nije bitno. nekultura u saobracaju je vise nego ocigledna. osilili su se smrdani, vise ni zmigavac ne izbacuju kada hoce da skrenu. moras bit vidovit da bi predvidio sta je magarac za volanom naumio.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
biciklista dosao sa desne strane auta, vozac gledao lijevo jer sa te strane dolazi saobracaj, klasika ...
@prcac ne znam cemu negativni, ovo je cesta situacija u jednosmjernim ulicama, manjak iskustva bicikliste i manjak paznje vozaca, nista drugo. biciklista krenuo preko pjesackog misleci da ga vozac vidi, vozac gledao prema gradu i cekao priliku da da gas