Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
МИ СМО ГЕНОЦИДАН НАРОД
@ZIVOT Vecinom si u pravu, jos uvijek se kod nas ratuje punom parom po medijima, ne pustaju nas da zivimo normalno. Jos uvijek traje neko polu-ratno stanje u kojem nas namjerno drze ovi lo.povi na vlasti, to je cinjenica. Ali, da sam ja pozvan na ovaj skup i da znam sta se tu desavalo u ratu, ne bih tu mogao odsjesti ni u ludilu, bar iz pijeteta prema neduznim zrtvama.
Sud BiH u logoru Viktor Bubanj. Zrtve ogorcene. Sounds familiar???
Koga zanima program trodnevnog dogadjaja bujrum... http://www-gewi.uni-graz.at/gralis/projektarium/Andric/Symposium5.html#5.++Programm+%E2%80%A2++Program+%E2%80%A2+%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC Kad covjek pogleda imena gostiju i kriticara - bude stvar jasnija po pitanju stvarne teme i povoda !
-NASTAVAK Sve sto se desilo Poturicama nakon izgona Turaka iz BiH je samo kap vode u odnosu na okean. Zato bosanske Poturice nisu zasluzile ni da prolaze tim prostorima, a ne da u njima zive.
Visegradske scene iz Srednjeg vijeka ----------------------------------------- Ne mogu se ni zamisliti Visegradske scene iz Srednjeg vijeka.Njih samo veliki geniji mogu otkriti bez mnogo razmisljanja svojim genijalnim talentom kao sto ga je imao Nobelovac Andrcic. -Kolona natovarenih konja sepetima punim isnjih djecaka prolazi kroz naselje novopecenih Turaka/poturica,a pred kolonom Turske gazije naoruzane sabljama i jataganima jasu na konjima osedlanim plisanim sjedistima.Poturkinje im iznose razne mirodije,halve, pite i baklave i maslenice od opljackanog Srpskog kajmaka.One su u Turskim dimijama pokrivene samijama ,klanjaju se Turcima ,ljube im skute i posipaju mirisnom vodom od ruzice.Za kolonom trce izbezumljene Srpkinje gologlave i padaju od umora u zelji da jos jednom uhvate pogledom svoje cedo koje vise nikada nece moci vidjeti. To je bila dugogodisnja slika koja se urezala svakom Srbinu iz Podrinja.
Jašta borili se da očuvaju i ostanu u Jugoslaviji, pa klali Bošnjake na Krvavoj ćupriji na Drini. Jugoslavije više nije bilo u momentu kada su agresori krenuli na BiH. Tarčin Silos, Viktor Bubanj,...ako se išta i desilo tamo Srbima, onda je to samo koloplet zbivanja prouzrokovanih agresijom srbočetničke JNA na RBiH.
Vise puta sam rekao : ne ponovilo se nikome ! Ali kada vidim \"vase\" komentare , pozelim da se to desi vasim mama , sestrama , kcerkama .. I sve dok ne osjetite tu bol , nece znati suosjecati sa bolom drugih !
\"Kairski bazar“ posvećeno mome prijatelju Ivi Andriću Mu.je.zin pjeva su.re svome b.og.u Al.a.h da mu oprosti jer.bo lažno pjeva Nije to ljubavi već pjesma gnjeva Poziva na kavgu a odbija na slogu. Pastirova koza, vezana za nogu, Oko sebe mlijeko nevješto proljeva, A muhe se kupe. Lijeni Arap zjeva U prljavu svoju obavijen togu. U prašini gustoj djeca zamazana Otresaju nečist sa čupave glave, Dok dža.m.ija stara, ko krastava rana Zapušteno zjapi, svjedok prošle slave, K nebu se uzdiše miomiris gnoja I Homerov masni dio ovnujskoga loja. Ivo Andrić odgovorio je svome prijatelju Niki Miroševiću pismom u kome kaže: \'\'Naročito me veseli tvoja lepa zbirka pesama, u kojoj ima i jedna posvećena meni. Mene također ova sredina sm.ra.da, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.\'\'
\"s.ilovanje\" je nasa mama Angelina dobro prenjela na filmsko platno,kada mlada i n.evina djevojka radi boljeg tretmana i kvalitetnije prehrane ne moze da se odvoji od neprijateljske k.urcine
S obzirom da je simpozij o Ivi Andriću (koji je veoma pogrdno pisao o svojim komšijama Bošnjacima islamske vjeroispovjesti) stoga me nečudi da se za potrebe istog (ciljano) koristi objekat gdje su bh potrčkala fašiste Dobrice Ćosića i ostalih SANU - ovaca za vrijeme srbijanskocrnogorske agresije na BiH 1992 - 1995 (kao domaći izdajnici) otvorili zloglasni logor za Bošnjakinje islamske vjeroispovjesti. Istina ta bh potrčkala fašiste Dobrice Ćosića su već odavno domaći izdajnici i to od vremena prije 1844 kada započinje srbizacija Bošnjaka pravoslavne vjeroispovjesti (naravno i Vlaha koje su osmanlije naselile u BiH) po planu srbijamca Ilije Garašanina.
Pa za kupusovica mi je jasno zasto. To mu je prilika da se opet nadje sa svojim ahbabom nemanjom kusturicom, kojem cijelog zivota zavidi na uspjehu njegovih filmova i potajno mu se divi
ja mislim da realista je zapravo aministrator
To su oni logori gdje je prema svjedočenju Srba Armija BiH dovodila Hanku Paldum da muči Srbe tako što im je pjevala sevdalinke.
prof dr suad kurtcehajic i sulejman kupusovic prijavili su ucesce i imaju zapazene referate na iovom skupu kako ih nije stid
I da je bilo na silnog sexa u nekim slucajevima [ sto prati svaki rat ], to je veliko nista u odnosu sta su Turci i Poturci uradili Srpskom narodu Istocne Bosne -silovali zene,odvodili ih u roblje,oduzimali im djecu, nabijali ih na razanj i cinili takva zvjerstva koja je mogao samo veliki genije Andric da opise.To civilizovana Evropa zna i iz svojih dokumenata ,i bez Andricevih kazivanja.Zato se i sastala mnoga intelektualna elita Evrope u Visegradu da raspravljeju o ljudskim i poetskim vrijednostima Andricevih djela,a zadnji rat izmedju Srba i Poturica u tom dijelu svijeta im dodje samo kao jedan tracak nade za revansizam divljackim plemenima Turcima i Poturcima.