UKC Banja Luka
0

Učesnici banjalučkog polumaratona stabilno, nisu više životno ugroženi

Klix.ba
UKC Banja Luka
UKC Banja Luka
U nedjelju, 14. maja 2017. godine dva učesnika Trećeg m:tel polumaratona u Banjaluci primljena su u Kliniku za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Prema riječima prof. dr sc. med. Peđe Kovačevića, načelnika Klinike, radi se o pacijentima mlađe životne dobi koji su primljeni zbog poremećaja stanja svijesti i poremećaja disanja.

Jedan od pacijenata je, nakon poboljšanja zdravstvenog stanja i odvajanja od mašine za vještačko disanje, dana 16. maja 2017. godine premješten radi daljeg liječenja u Kliniku za unutrašnje bolesti u Odjeljenje gastroenterologije, hepatologije i toksikologije sa opštom internom medicinom.

Drugi pacijent je jutros, 18. maja 2017. godine odvojen od mašine za vještačko disanje, više nije životno ugrožen i premješten je u Kliniku za unutrašnje bolesti.

Prema riječima načelnika Klinike za unutrašnje bolesti doc. dr Branislava Gašića, stanje pacijenata je stabilno i nastavlja se njihovo liječenje u Klinici za unutrašnje bolesti u Odjeljenju gastroenterologije, hepatologije i toksikologije sa opštom internom medicinom, saopćeno je iz UKC Banja Luka.