BiH
0

Učenici uredili park u Prnjavoru

SRNA
Prnjavor
Prnjavor
Za uređenje zapuštenog parka u blizini Doma kulture u Prnjavoru srednjoškolci prvog razreda prehrambenih tehničara osvojili su drugo mjesto i nagradu od 3.000 KM na konkursu koji je NLB Razvojna banka raspisala za najbolju akciju iz oblasti ekologije.

“Pokloniti uređeni park svom gradu je jedan lijep gest. Drugi učenici trebaju da se ugledaju na svoje vršnjake i da razmišljaju u ovom pravcu, jer na taj način naša opština ima budućnost. Ovaj put opština Prnjavor pomogla je u nabavci klupa i kanti“, dodao je Tomaš.

On je podsjetio da je preko Omladinskog parlamenta prije dvije godine realizovano desetak projekata,a da je slične aktivnosti imala i nevladina organizacija “Naša vizija“.

Profesor biologije u Srednjoj školi Suzana Malijević,koja je predvodila učenike u ovoj akciji, kaže da su se za uređenje parka u blizini centra grada odlučili zbog činjenice da se ova površina nalazi kod Policijske stanice i Doma kulture.

“Smatrali smo da na jednom takvom mjestu treba da bude uređena zelena površina.Poznato je i da učenici srednjih škola najviše negativno utiči na parkove i uništavaju inventar zbog čega mislimo da ako se uključe u slične akcije bolje će čuvati ono što su sami napravili i za šta su se svojim radom založili“ rekla je Malijevićeva.

Malijevićeva je zahvalila na podršci opštini Prnjavor i brojnim privrednim subjektima.

Akcija na uređenju parka trajala je od 5. marta do 26. aprila.