Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zastupnik Skupštine KS Aljoša Čampara pokrenuo je u januaru ove godine Inicijativu za izmjenu Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, odnosno brisanje stava 2. člana 64. tog Zakona koje je uređene prijevoz učenika. U stavu 2. se navodi: "Ako se učenik upiše u školu izvan školskog područja, osnivač nije dužan snositi troškove prijevoza učenika, s izuzetkom učenika koji pohađaju centre".
@Muhammed.KORICIC U NJEMACKOJ , ako je skola na manjoj udaljenosti od 2 kilometra , skola ti nece platiti mjesecnu kartu. U Japanu 98% skolaraca od osnovne do fakulteta ide u skolu biciklima ili pjesice.
@ljetozima tako je isto i u većini razvijenih država
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Posteno! Pricao mi je jedan profesor iz osnovne skole koja je na glasu kao ''gradska, kulturna, u samom centru'', kako roditelji upisuju djecu iz skroz drugog kraja grada samo kako bi im dijete zavrsilo eminentnu, poznatu osnovnu skolu i imali diplomu da dolaze iz te skole...
I ja sam ogorčen....ogorio...
naje.em im se majke
Nikome ne treba plaćati ništa iz budžeta. Ne plaća to kanton ni nadležni ministar nego drugi građani. Ja ne želim da plaćam karte ničijoj djeci. Ko nema para ima pješke.
Ako ima školu a iz hira vodi dalje i ja sam za to da se plaća
ubiće nas ova birokratija...zašto za sve mora postojati neki debilni zakon ili pravilnik
U Ze Do kantonu sva djeca placaju karte.. tako da je ok da i vasa placaju ili da i nasa ne placaju.. nije drzava samo sarajevo.. u svemu djeca u sarajevu imaju privilegije.. od udzbenika za prvacice pa dalje.. i ne samo skolstvo.. nego i zdravstvo i putevi itd.. cijela drzava radi i proizvodi pare jedino ih sarajevo trosi.. pola sarajeva je na budzetu .. industrije nista nema .. a sjebase najvise ove sto najvise rade za drzavu
I treba naplacivati ako nisu upisana u najblizu skolu.
Naplacivati nego sta, pa djeca i delikventi najvise unistise javni prevoz od saranja do izvaljivanja stolica. Plati pa klati
Sad se SDA buni, kad su u opoziciji.
Kako su mogle prethodne generacije (medju kojima i ja 93god) plaćati kupone. Prije se isto išlo u školu, sad eto problem ako se bira škola da bude na boljem glasu pa eto. Sami birate, sami i finansirajte kupon!!
Zasto im se gradi skola u selu ako hoce u Seher?
Tako je svugdje. U Americi ne mozes nikako upisati dijete u skolu kojoj ne pripada. Ako ti se ne svidja skola ili se selis ili rentas stan na doticnoj adresi pa sam vozis djecu u skolu.
U BiH treba svoj djeci do 18 godina podjeliti skolske iskaznice i sa njima da mogu putovati besplatno u svim gradskim linijama.. Omladina nam odlazi ih zemlje, ovo je jos jedan dodatni razlog, zasto???
I onda neko kaze ostani u ovoj vukohebini. Pa grihota je ako nista zbog svoje djece ostati u vukohebini....
Naša Bosna i Hercegovina