Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djeca jesu opterećena brojnim glupostima u štivu, ali mora se priznati i prilično neukim nastavnicima i profesorima. nastavnom kadru je bitno da imaju broj sati, pa zbog toga trče iz škole u školu, te im je znanje učenika na rubu interesovanja
dobro su se sjetili, sto ja moram znati koliko novi zeland ima ovaca ili sta se najvise uzgaja u gruziji, ili koje su rijeke u njemackoj, koja je industrija razvijena u kongu?? narode zar to nije tragicno.
Ucenicima moras pruziti sadrzaj da bi im se zadrzala paznja na casu. Zato se moze reci da imaju previse gradiva za uciti. Ako smanjis sadrzaje onda i vrijeme provedeno u skoli ce biti krace i dosadnije. Sta uciti? Svakih par godina mijenjaju se informacije koje nam trebaju. Cjelozivotno ucenje je trenutno hit.
drustvo opcih sveznalica i konkretnih neznalica.
U svakoj skoli uvijek ima jedan prof. Kojem je stalo da izvuce ono najbolje od ucenika i koji se posveti tome da mu predavanje bude interesantno. Ostatak je tu da zaradi penziju i lijeci frustracije na djeci.
U ovom vremenu sve je potrebno! Historiju da ne spominjemo, maternji i strani jezik takodjer, geografija umjereno, vjeronauka/religija umjereno, biologija zavisi od skole, kao i matematika, a fizika je potrebna.
Jos cekam da vidim programera a da nije izuzetno arogantan oko svog posla. Ne zovete se dzaba code monkeys ali hajde, vole ovi programeri od toga napraviti aman vjestinu
Vi s izmisljenog C Science kao da ste dronovi, pa svi istu pricu prosipate. Programiranje je osrednji zanat. Neizostavna uvreda upotpunjuje dojam.