{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici i dalje na prinudnom odmoru

F
10.5.2011. u 20:21
0
6
Učenici i dalje na prinudnom odmoru
0
Učenici i dalje na prinudnom odmoru
Foto: Arhiv
Koordinacija Sindikata obrazovanja Srednjobosanskog kantona (SBK) je danas na sastanku utvrdila protokol koji će biti ponuđen predstavnicima klubova stranaka u kantonalnoj Skupštini, radi što skorijeg prekida štrajka zaposlenih u obrazovanju.
Kako je Feni kazao Muhamed Pajić, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja SBK-a, Koordinacija sindikata obrazovanja neće pristati ni na što drugo, izuzev da se kroz rebalans budžeta SBK-a za 2011. osiguraju sredstva koja bi izjednačila zaposlene u obrazovanju s ostalim budžetskim korisnicima.

Protokolom su, naglasio je, definirana i ostala potraživanja uposlenih u obrazovanju, posebno dinamika isplate sredstava po osnovu pravosnažnih sudskih presuda.

Po njegovim riječima, pregovarački tim Vlade SBK-a trenutno se sveo na samo dva člana, zbog čega gotovo da više i nema mandat za pregovore sa predstavnicima Koordinacije sindikata obrazovanja.

Zbog štrajka koji je počeo 5. maja nastavni proces je prekinut za oko 40.000 učenika osnovnih i srednjih škola na području SBK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: