U toku KDZ pregled
0

Učenici dvije srednje škole u Živinicama ponovo evakuirani zbog dojave o postavljenoj bombi

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
U Mješovitoj srednjoj školi u Živinicama danas je ponovo uslijedila evakuacija učenika i osoblja zbog nove dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, odnosno bombi. Princip je isti – nepoznata osoba je na službeni e-mail te obrazovne ustanove uputila dojavu.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros u 10:45 sati je dobila prijavu u kojoj je navedeno da je nepoznata osoba uputila e-mail na adresu Mješovite srednje škole u Živinicama sa upozorenjem o postavljenoj eksplozivnoj napravi, odnosno bombi.

Kako je za Klix.ba precizirano iz kantonalne policije, njihovi službenici su upućeni na teren, a uslijedila je evakuacija učenika i zaposlenika škole. Pored Mješovite srednje škole u istoj zgradi se nalazi i Gimnazija zbog čega se vrši evakuacija i njihovih učenika te zaposlenika.

Policija poduzima sve neophodne mjere i radnje, među kojima je i kontradiverzioni pregled (KDZ) objekta.

Inače, u proteklih nekoliko dana učestale su dojave o postavljenim bombama u navedene dvije škole. Svi dosadašnji slučajevi dojave su vršeni putem e-maila, a u svakom od njih je bilo riječi o lažnoj uzbuni.