{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UAE će donirati 2,7 miliona KM hitne pomoći BiH

A
29.5.2014. u 21:44
40
81
UAE će donirati 2,7 miliona KM hitne pomoći BiH
40
UAE će donirati 2,7 miliona KM hitne pomoći BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas s predstavnicima Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije "Khalifa Bin Zayed Al Nahyan" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Predstavnici Fondacije u BiH borave kako bi pružili hitnu pomoć stanovništvu ugroženom poplavama, a Lagumdžija je prilikom sastanka sagovornike upoznao sa situacijom na terenu, kao i potrebama ugroženih područja. Lagumdžija se ujedno i zahvalio rukovodstvu i narodu UAE na spremnosti koju su pokazali u pružanju pomoći područjima i stanovništvu pogođenom poplavama.

Predstavnici Fondacije istakli su kako namjeravaju iznos od 2,7 miliona KM urgentne pomoći pogođenim područjima Ujedinjenih Arapskih Emirata bude utrošen isključivo kroz kupovinu potrebnih sredstava i opreme na tržištu Bosne i Hercegovine. Tako će, osim direktne pomoći ugroženim područjima, biti potpomognuta i domaća privreda, a Lagumdžija je pozdravio ovakvu odluku, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: