{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. građani u Emiratima prikupili pomoć za poplavama ugrožene porodice

F
26.5.2014. u 13:00
223
2
Bh. građani u Emiratima prikupili pomoć za poplavama ugrožene porodice
223
Oko 100 građana Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u nedjelju su u Ambasadu Bosne i Hercegovine u Abu Dhabiju dostavili humanitarnu pomoć za najugroženije kategorije stanovništva u BiH koji su nastradali tokom katastrofalnih poplava.Kako je u izjavi za Agenciju FENA kazala Lejla Borić, članica Udruženja Bosanaca u UAE, dostavljeno je više od 200 paketa s dječijom hranom, higijenskim sredstvima, konzerviranom hranom, odjećom, obućom, pumpama za ispumpavanje vode, alatom i lijekovima što je ukupno više od tri tone humanitarne pomoći.

Podvukla je da su prisutne u novim poslovnim prostorijama Ambasade primili ambasador BiH u Abu Dhabiju Aleksandar Dragičević, savjetnik Satko Bitanga i osoblje Ambasade.

Tada je upriličen i sastanak te su dogovoreni daljnji koraci u prikupljanju finansijske i druge pomoći BiH, a dogovoreno je da se građani u narednom periodu organiziraju kao udruženje koje će djelovati u saradnji s Ambasadom BiH u Abu Dhabiju, a u skladu s propisima zemlje domaćina."Vašom inicijativom vi ste uradili mnogo. Ova vijest će obići Emirate, BiH, Evropu i cijeli svijet, jer smo pokazali da nema nikakvih razlika, da možemo zajedno i da moramo zajedno. Hvala vam na ovoj pomoći koju ste donijeli. Ona će biti dragocjena i biti upućena na prave adrese", kazao je ambasador Aleksandar Dragičević.

Ambasada je u dogovoru s Etihadom i Crvenim polumjesecom i organizirat će humanitarni let za BiH kojim će sve biti dostavljeno najugroženijima.

Akcija prikupljanja pomoći organizirana je na inicijativu neformalne grupe građana Bosne i Hercegovine u UAE.Ambasada Bosne i Hercegovine u Abu Dhabiju je već kontaktirala sve zvaničnike u UAE, kao i mnoge druge humanitarne organizacije i biznismene u ovoj prijateljskoj zemlji, s molbom da pomognu žrtvama poplava.

U narednom periodu namjerava se organizirati i više donatorskih manifestacija u Abu Dabiju, Dubaiju i drugim gradovima radi prikupljanja finansijske i druge pomoći žrtvama ove velike prirodne katastrofe koja je pogodila BiH.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: