BiH
28

U ZOI '84 se nadaju snijegu: Ako sezona bude kao prošla, bit ćemo zadovoljni

Piše: E. S. H.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zvanični početak skijaške sezone na Bjelašnici i Igmanu očekuje se oko 20. decembra. Snijega još uvijek nema dovoljno, ali ljubitelji planine već hrle na bh. ljepotice kako bi uživali na svježem zraku i čarima planine u zimu. Oko 20 centimetara snijega ima na Babinom dolu, a veliki broj posjetilaca danas uživa na novembarskom suncu.

Direktor preduzeća ZOI '84 Midhat Hubijar nam je rekao da je sve spremno za početak sezone, ali da se nadaju većim snježnim padavinama.

"Trenutno se još odvijaju pripreme za sezonu, imamo još nekih aktivnosti koje moramo završiti, posebno na Malom polju na Igmanu gdje će biti otvorena tubing staza. Pripremamo i otvaranje staza za polaznike naše škole skijanja", kazao je Hubijar.

Na Bjelašnici su svi radovi završeni, čekaju se samo snježne padavine, a sezona bi trebala biti otvorena između 20. i 25. decembra. Ukoliko bude snijega moguće je da će sezona biti otvorena i ranije.

"Kalkulisali smo i sa ovim vikendom, ali je najavljeno puno toplije vrijeme već za sljedeći vikend pa smo odustali", kazao je direktor preduzeća ZOI '84.

Hubijar je kazao da su prezadovoljni posjetama koje se bilježe na planinama i ski centrima, te da se nadaju da će tako biti i ubuduće.

"Učinili smo puno da privučemo naše građane na planinu. U funkciju je ugostiteljski objekat Benetton na Bjelašnici sa bogatom gastro ponudom. Imamo i restoran na Malom polju, a cijene su prilagođene našem standardu", dodao je Hubijar.

Posebno je izrazio nadu da će ova sezona biti uspiješna kao prethodna. ZOI nije firma koja se treba osloniti samo na zimsku sezonu, njihova želja je da i tokom svih drugih mjeseci na planinama bude posjetilaca.

Dokaz da je zainteresiranost velika je rekordan broj prodatih ski karata. Ostaje da se svi oni koji vole snijeg nadaju da će ga biti kao prošle godine, te da će sezona biti kao prošla ili još bolja i uspješnija.