Neće biti defilea
0

U Zenicu dolaze bajkeri iz Njemačke, Austrije, Slovenije...

Klix.ba
Danas je u prostorijama Motokluba Condor Zenica održana konferencija za novinare povodom organizovanja šeste po redu motorijade u organizaciji ovog kluba.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ovogodišnja motorijada bit će održana na zeničkom izletištu Bistričak, baš kao i prošle godine, jer kako ističu, želja je da se promoviše zenički turizam.

"Ovogodišnja motorijada bit će održana od petka, 31. augusta, do nedjelje, 2. septembra. Kao i svake godine, okupljamo prijatelje širom Balkana, ali i iz Evropske unije. Dolaze nam bajkeri iz Njemačke, Austrije, Slovenije i drugih zemalja. Kontakte smo već obavili preko interneta i očekujemo njihov dolazak te druženje koje će biti bolje nego prošle godine", istakao je osnivač Motokluba Condor Zenica Igor Tiži, koji je još istakao da su vremenski uslovi od velikog značaja za organizaciju ovog događaja.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Koliko ćemo ove godine iamti učesnika doista ne znamo. To je teško predvidjeti, jer svi izbjegavaju veliku kišu, a kakvo će vrijeme biti ne znamo, ali mogu reći da će biti postavljen šator i da će zabava biti neizostavna. Siguran sam da će odziv na ovogodišnjoj zeničkoj motorijadi biti veliki".

Posebna aktivnost motorista ovogodišnje motorijade je posjeta Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, gdje će svi moći pogledati unutrašnjost zeničkog zatvora i razgovarati sa zatvorenicima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Kazneno-popravni zavod u Zenici je ikona ovog grada, tako da smo planirali organizovano posjetiti tu ustanovu, gdje bi svako mogao pogledati ćelije, samnice, mjesta gdje borave i rade zatvorenici. Ovo je prvi put da neka grupa organizovano posjeti prostorije KPZ-a, a sama posjeta je planirana prvog dana motorijade", izjavio je Igor.

"Ovako velik grad mora očuvati tradiciju, bez obzira na sve to se mora uraditi. MC Condor je tu da pomogne sve aktivnosti, samo da se nešto dešava u našem gradu, da nešto ima tradiciju. Ovo je jedinstvena prilika da omladina dođe i uživa uz muzičke grupe iz Hrvatske, koje će svirati rock muziku", izjavio je Menso Imamović, jedan od osnivača MC Condor iz Zenice.

Zbog radova na kružnim tokovima u Zenici, ovogodišnjeg defilea motorista neće biti, kako kažu, teško je kontrolisati veliki broj motorista, a ni sto postotna sigurnost nije zagarantovana.