Odavanje počasti
33

Skoro stotinu motociklista iz Sarajeva krenulo prema Srebrenici

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Blizu stotinu motociklista, članova devet klubova iz Unsko-sanskog kantona i članova Moto kluba Suburb's Riders sa Ilidže, krenulo je danas iz Sarajeva prema Srebrenici, gdje će njihovim dolaskom biti okončan motociklistički maraton Bihać - Sarajevo - Srebrenica.

Oko 50 motociklista iz Unsko-sanskog kantona su prema Srebrenici krenuli jučer u organizaciji Udruženja policajaca ljubitelja motora Zvonko. Iako je prethodnih godina bilo pojedinačnih odlazaka na obilježavanje godišnjice genocida, ovo je prvi put da su na put krenuli u ovolikom broju.

Na putu prema Srebrenici zautavili su se u Sarajevu, gdje su ih dočekali kolege iz Moto kluba Suburb's Riders sa kojima su zajedno krenuli prema Srebrenici.

Kako nam je rekao predsjednik Udruženja Zvonko, Fuad Komić iz Bihaća, oni su željeli na ovaj način obilježiti 17. godišnjicu genocida u Srebrenici.

"To je najmanje što možemo učiniti za njih", rekao je Kopić za Klix.ba.

U koloni je i 11 motociklista koji su krenuli iz Švicarske, članova Moto kluba St. Margarethe, među kojima je 10 Bosanaca i Hercegovaca i jedan Turčin. Oni su iz Švicarske krenuli 1. jula, a posjetili su Veliku Kladušu, Cazin i Bihać odakle su krenuli prema Sarajevu i Srebrenici.

"Put je naporan, ali je naša želja velika", rekao je Mujo Jusić, organizator i sponzor putovanja.

Dolazak motociklista u Srebrenicu se očekuje oko 18 sati, kada će maraton biti završen, a motociklisti će ostati na sutrašnjem obilježavanju genocida u Potočarima i dženazi.