Porezna uprava FBiH
0

U Zenici uništeno osam poker aparata

FENA
Porezna uprava FBiH - Kantonalni porezni ured Zenica izvršio je uništavanje osam poker aparata koji su zapečaćeni u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara "na sreću".

Uništavanje je izvršeno po pravosnažnom rješenju Općinskog suda u Zenici kojim je izrečena zaštitna mjera oduzimanja osam poker aparata, koje su inspektori Porezne uprave FBiH oduzeli od vlasnika Kenana Begića iz Kaknja.

Uništavanje aparata izvršilo je Komunalno preduzeće „Alba” u krugu skladišta Kantonalnog poreznog ureda Zenica koje je nakon toga uništene aparate deponovalo na gradsku deponiju Mošćanica. Porezna uprava FBiH podsjeća da igre "na sreću" putem aparata mogu priređivati samo privredna društva, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o igrama "na sreću" FBiH i na osnovu odobrenja Federalnog ministarstva finansija, u posebnim prostorima: automat klubovima ili salonima za zabavu.

Aparati na vidnom mjestu moraju biti obilježeni naljepnicama Federalnog ministarstva finansija.

Priređivanje igara "na sreću" bez odobrenja nadležnog organa i bez ispunejnja ostalih uvjeta propisanih zakonom predstavlja krivično djelo i podliježe izricanju sankcija, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.