Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Diskurs Rijec balija kao da nam je od Boga poslana... Kazem ti, mogu da nam zavide sto imamo tako \"divan\" opis za ljude kao sto su Nedzad Brankovic, Bakir Izetbegovic i ostali psi... Nijedna rijec nema tako jako i ostro, a u isto vrijeme dovoljno siroko i apstraktno znacenje koje nam, kao takvo, pruza mogucnost da od glave do pete opisemo lljudski SLJAM sadrzan u sadasnjem celnistvu nas Bosnjaka... Ne postoji rijec koja ovako, do kosti, ogoli i raskrinka kao ova, pa je JAKO rado volim upotrijebiti kad govorim o ovim rusiteljima Bosne i izdajnicma Bosnjackog naroda. Svi ostali epiteti, paralele sa zivotinjskim svijetom, psovke i pljuvanje.. sve je to nula. Muslimani, oni koji sebe smatraju postenim i pravim vjernicima, ili da odemo na jedan, u ovoj prici nama blizi nivo - BOSNJACI, oni pravi kojima je ova zemlja svetinja, ne bi se trebali osjecati uvrijedjenim kada cuju rijec balija... Tacno se zna sta se i na koga se misli! ONI, koji svoju HILJADUGODISNJU zemlju, na kojoj NAM pola Evrope moze samo zavidjeti, bacaju u zaborav, stide se njenih kraljeva i naslijedja, svjesno je gurajuci u cosak, dok u isto vrijeme radije slave Turke, Arape... ONI, koji pohode izmisljene piramide, dok im nacionalno kulturno naslijedje trune po zaboravljenim neuslovnim muzejima... ONI koji su za fildzan-drzavu bili spremni prodati pola svoga naroda cetnicima i ustasama... ONI, koji su u odsudnim godinama ponovnom dizanja Bosnjackog nacionalnog duha, na isti PLJUNULI, a vrijeme svojeg \"mandata\" utrosili na kradju i prodaju obraza i istorije, zemlje i naroda, za saku jebenih para, pa nam narod sada luta k\'o muha bez glave, ne znajuci za sta da se uhvati i na sta da se pozove kada mu ona pogan od kmetova drzi \"predavanje\" o toboznjoj istoriji i prisvaja ono sto nikad njihovo nije ni bilo... E ONI!... to su te balije, kojima jebem sve mrtvo i zivo od rane zore kada ustanem, pa sve dok ponovo ne zaspem. Pravi , ponosni Bosnjak ne bi se trebao uopste prepoznavati u ovoj rijeci! Islam sa ovom rijeci nema nikakve veze! To sto nas bivsi nam kmetovi zovu tim imenom, govori koliko ga nisu shvatili.
Nazalost je Kifla u pravu, ali ne trebaju nam taj teminus \"balije\". Daj da konacno napustimo taj obsoletni etno-nacionalisticki diskurs. Znas i sam vrijednosti BiH-Islama. Krive su navedene osobe, ali ne svi muslimani ove zemlje. Zasto se mora uvjek neko vrijedjati? Politicari nisu narod i pogotovo u nasem kontekstu ne reprezentiraju narod nego same sebe jebem im sve u sta zvaljava, korumpirana. Hajde vozdra
Jebe se SDA balije za muzej... oni bi ovu zemlju ionako prodali za 5 maraka da im zafali, grob im krvavi jebem balijski. Ni jednu instituciju, KOJA BI U SVAKOJ NORMALNOJ ZEMLJI BILA OD NAJVECEG ZNACAJA, nisu podigli na noge, ali zato grade shoping centre, bosmale, arapske dzamije i neupotrebljive bazene... Rejs Cericu, Bakire Izetbegovicu, Nedzade Brankovicu, Harise Silajdzicu... JEBEM VAM MEZAR u koji cete leci! Unistili ste ovu zemlju kao sto je niko nikada nije uspio unistiti!
S R A M O T A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znaju li idioti politicari kakve vrijednosti cuva taj muzej?