Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa slobodnije su se ljetos ponasali...
@BIMDDC200200 Ljetos je trebalo obmanuti turiste da se uzmu pare. posle kako bude
Korona traje od oktobra prošle godine gdje je samo u Sarajevu bilo dosta bolesnih, temperatura grlo kašalj Itd, nego sad korona in pa samo pisi članke udaraj narod u mozak... novinarčići dosadni
Jesu li im i za ovo krivi građani koji imaju isključivo BH pasoš?
Ovi su prsli skroz u Hrvatskoj... Mada i ne iznenadjuje, kad gledam storye neke raje iz Zagreba na instagramu, kod njih clubovi jos rade, turbofolk drma, covjek na covjeku, a otvoreni do kasno u noc.
NEDOVOLJNA DIJAGNOSTICKA SPECIFICNOST uzrokuje nametanje izlolacijskih mjera osobama koje nisu stvarno pozitivne. To se uzima u kombinaciji s fazom pandemije. Važno je uzeti u obzir i obilježja populacije za koju se test namjerava koristiti: na primjer, očekuje li se visoka ili niska stopa zaraze ili postoje li lokalne varijante virusa. Tako vele strucnjaci. Cast im za trud. Al sistem testiranja i tumacenja je izuzetno podlozan greskama a pogotovo zloupotrebi.
@cujipocuj ne vole ljudi to ni cuti ni procitati.
Kako se ljeto bude primicilo iduće godine, u Hrvatskoj će opadat i broj zaraženih.
Parametri testova. OSJETLJIVOST, otkrivanje najveceg broja pozitivnih. Vrlo osjetljiv test registruje i ono sto ne trazimo. SPECIFICNOST, razlikovanje stvarno pozitivnih od lazno pozitivnih. Kompromisi izmedju parametara obrazlazu se namjenom ( brzi probir, dijagnostika, potvrda ) te - fazom pandemije. Ovo je zvanican stav strucnjaka. Dakle, razlicito "podeseni" testovi.
Samo kod nas klocovi ignoriraju evropa boluje mene nece to je grip ali virus ubija polako ali sigurno ja samo neznam kojoj drzavi ide u prilog da tone i zaduzuje se jer zdrastvo puca u evropi pogotovo kod nas krali su i prije korone a narod je cutao jer kakav narod takva drzava ponavljam nerod kod nas voli korupciju to je u krvi i previse pametuju
Koliko je hospitalizovani, Koliko je tzv qsimptomatskih? Koliko je djece umrlo u ovom momentu od gladi?
Po cjeloj evropi je kritično stanje. Puno je hladnije i svi se skupljaju u zatvorenim prostorijama sa nadom "neće mene".
Klix redovno prati koliko je zaraženih u HR. Ni jedan hrvatski portal ne prati situaciju u BiH...jel nekom čudna ova klix fascinacija sa Hr?
@KIA nije istina, skoro svakodnevno izvjestavaju na 24sata i Indexu o stanju u BiH i broju zarazenih
ovo su sigurno neki stranci , ko posjeduje domovnicu, osobnu i putovnicu nemoze biti zaražen
@korisnik3107 Nije da si i prije korone mogao igdje po EU, zato tisu misu. Hahah
@JahaacMaglee Mit dem Deutschen Pass darf man überall hin.
Cim dodje maj i pocne sezona spasce to ba 7 max u cijeloj rvackoj
e jbg nista od adventa,cuvaj se Zagrebe
Kao što sam sinoć napiso: K'o da nam nije dosta "naše" korone, nego još i iz komšiluka.
Kod nas već razmišljaju o novom izolatoriju koji će biti gotov u septembru.