{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam

A
1.10.2014. u 14:38
24
12
U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam
24
U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam
Vijeće ministara BiH upoznato je s informacijom Ministarstva komunikacija i prometa o nedoličnom ponašanju v. d. uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Marina Raspudića, Đelala Hasečića i Damira Ćopića te zadužilo ovo ministarstvo da pripremi i Vijeću ministara za narednu sjednicu dostavi prijedlog za razrješenje v. d. uprave i prijedlog imenovanja nove uprave BHANSA-e.    
 Ovom informacijom se ukazuje na krajnje neprofesionalno i neodgovorno ponašanje v. d. uprave ove agencije zbog toga što su u vrijeme dugo planiranog i zakazanog početka operacija preuzimanja kontrole nad bosanskohercegovačkim nebom otputovali na ATC Global 2014 – sajam i konferenciju u Kini, na kojoj nisu potpisali nijedan dokument od značaja za BiH.

Agencija je ostavljena bez ovlaštene osobe koja je mogla nastaviti aktivnosti u vezi s preuzimanjem bh. neba, što predstavlja opstrukciju ovog važnog  projekta.

Na prijedlog Povjerenstva za razminiranje u BiH,  Vijeće ministara donijelo je rješenje o preventivnoj suspenziji direktora Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini (BHMAC) Dušana Gavrana i ovlastilo pomoćnika direktora za operacije u BHMAC-u Milana Rezu da privremeno obavlja poslove direktora za vrijeme dok se vodi postupak protiv Gavrana pred nadležnim sudom

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: