{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam

A
1.10.2014. u 14:38
24
12
U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam
24
U vrijeme preuzimanja bh. neba rukovodstvo BHANSA otputovalo u Kinu na sajam
Vijeće ministara BiH upoznato je s informacijom Ministarstva komunikacija i prometa o nedoličnom ponašanju v. d. uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Marina Raspudića, Đelala Hasečića i Damira Ćopića te zadužilo ovo ministarstvo da pripremi i Vijeću ministara za narednu sjednicu dostavi prijedlog za razrješenje v. d. uprave i prijedlog imenovanja nove uprave BHANSA-e.    
 Ovom informacijom se ukazuje na krajnje neprofesionalno i neodgovorno ponašanje v. d. uprave ove agencije zbog toga što su u vrijeme dugo planiranog i zakazanog početka operacija preuzimanja kontrole nad bosanskohercegovačkim nebom otputovali na ATC Global 2014 – sajam i konferenciju u Kini, na kojoj nisu potpisali nijedan dokument od značaja za BiH.

Agencija je ostavljena bez ovlaštene osobe koja je mogla nastaviti aktivnosti u vezi s preuzimanjem bh. neba, što predstavlja opstrukciju ovog važnog  projekta.

Na prijedlog Povjerenstva za razminiranje u BiH,  Vijeće ministara donijelo je rješenje o preventivnoj suspenziji direktora Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini (BHMAC) Dušana Gavrana i ovlastilo pomoćnika direktora za operacije u BHMAC-u Milana Rezu da privremeno obavlja poslove direktora za vrijeme dok se vodi postupak protiv Gavrana pred nadležnim sudom

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: