{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Vogošći zasađena stabla, živa ograda i ukrasno grmlje

12.3.2013. u 12:56
2
0
U Vogošći zasađena stabla, živa ograda i ukrasno grmlje
2
Rezultati prve faze velikog projekta ozelenjavanja javnih zelenih površina na području Kantona Sarajevo, čiju realizaciju je preduzeće "Park" započelo krajem prošle sedmice, već su vidljivi na terenu.

Prva faza projekta masovnog ozelenjavanja i rekonstrukcije postojećih zelenih površina na području šest općina u Kantonu Sarajevo, koju u potpunosti realizira preduzeće "Park", uz podršku općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća, a finansira Fond za zaštitu okoliša FBiH, podrazumijeva da će samo ove godine na području Kanton biti zasađeno preko 600 sadnica odraslih stabala, zatim ukrasnog grmlja i izvršena rekonstrukcija niza zelenih površina koje su devastirane i uništene.

Tako je danas na području Vogošće u ulici Omladinska vladala prava radna akcija sadnje i rekonstrukcije zelene površine u blizini JU KSC Vogošća "Amel Bečković". Radnici preduzeća "Park" uz podršku radno angažiranih demobilisanih boraca vršili su iskop kanala i sadnju 3.500 komada sadnica žive ograde, te iskop i pripremu sadnje odraslih stabala i ukrasnog grmlja.


Radovi na sadnji novih hortikulturnih sadržaja i to ukrasnog grmlja i stabala nastavit će se i narednih dana, kako na području Vogošće, uporedo i na području ostalih pet općina, a ukoliko vremenske prilike to dozvole trajat će do kraja ovog odnosno početka narednog mjeseca. Konkretno ukupna vrijednost radova u Vogošći iznosit će 46.000 KM.

Podršku preduzeću "Park" u projektu ozelenjavanja dali su i predstavnici općinske Službe za komunalne poslove Vogošća, koji su ovom prilikom uputili apel građanima da po završetku sadnje čuvaju javne zelene površine kao javno dobro svih stanovnika, posebno mladih naraštaja.

Podršku sadnji u Vogošći dali su i predstavnici Štaba civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: