Komentari (583)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ruskim dobrovoljcima !!!!!..............pijanice.......propaliteti.............nista drugo nisu imali u zivotu vec ici negdje na placeno ratiste..............fuj
šra hiljade 100.000..mamu ti naguzim aligatorsku.
@KrokodiIskesuze isto to.......pijanice, propalice.........bez svog zivota i pravca
PRIKAŽI ODGOVORE (48)
Prema dokumentima ICTY, na osnovu izvještaja o žrtvama, u zločinima koji su se desili u Višegradu i okolini ubijeno je oko 1.600, uključujući oko 600 žena i 119 djece. Prema ICTY-ju, Višegrad je bio podvrgnut "jednoj od najopsežnijih i najnemilosrdnijih kampanja etničkog čišćenja tokom rata u BIH". Prema podacima Centra za istraživanje i dokumentaciju, 1.661 Bošnjak je ubijen u Genocidu u Višegradu. Gdje je njima spomenik?
trebaju dignuti spomenik u cast silovanja mucenja i ubijanje civila tu u Zvorniku.. svakako se i tim ponose mrcine dubraste,.
Govna cetnicko'-seljacka...
Samo pustit jadnike da slave svoje poraze...
@RomanijaBluz Ne budi smijesan. Srbi izgubili sve ratove i samo naredali poraze. Koji cilj je ostvaren?
Republika Srpska
Ovo samo kod nas ima, da agresor dize spomenike u spomen agresiji na mjestu gdje je izvrsio agresiju. Oj nane li vam se cetnicke naprcim :)
To je zato što ste sami sebe slagali da je bilo agresije u građanskom ratu
@Pedja123 ye|3em i tebe
Rusi plaćali glavom za polovan video rekorder. Prešli tolike kilometre da kradu bijelu tehniku iz spaljenih kuća. Heroji srpski...
Obavezno odgovorili dizanjem spomenika NATO bombarderima na pogodnom terenu uz Drinu.
@mirrorce psi rata jesu svi isti, tu se slazemo. drasticna razlika je sto nikome od bosnjaka ne pada na pamet da po brdima postavlja spomenike mudzahedinima i u tome je osnovna razlika. ovo sto se radi po šumskoj je djelo srbijanskih sluzbi bezbjednosti, nema narod nista s tim. inace, ovdje bas prejaka koncentracija krstopacenika na jednom mjestu, uvreda za intelekt je citati te komentatore.
slazem se....ovo je odvratno...
Pod izgovorm podizanja spomenika izginulim Rusima primitivna brdjanska svijest nastavlja da vodi svoje hriscanske ratove protiv bivsih komsija i prijatelja nad kojima su izvrsili genocid, koje su pobili i protjerali, cija imanja su opljackali i oteli.
Spomenik tim ljudima se mogao podici na nacin da nikoga ne vrijedja ili ponizava. Cudim se da Rusija dozvoljava da se njeno ime zloupotrijebljava kako bi se nanio bol i nepravda drzavi na cijoj teritoriji je podignut spomenik i narodu nad kojim je izvrsen genocid, a koja joj nista nazao ucinili nisu.
Strasno je da Srpsku pravoslavnu crkvu ne tangira pakost ljudi koji zloupotrebljavaju njihove hrscanske svetinje da bi vrijedjali druge ljude. Zar je moguce da sve vas zaista nije strah Boga i Hrista?!
doci ce vrijeme i sva ova obiljezija minulog rata ce se ukloniti. najvise ih je na strani srba i hrvata,gdje god se zlocin dogodio oni to ovako obiljezavaju i dice se "herojstvom".
@RomanijaBluz ne samo bosnu, srbi su oslobodili citavu bivsu Jugoslaviju od gore nabrojanih okupatora. zato neces nikad vidjeti to vrijeme, pitaj dobricu cosica.
Zapisavajte samo teritoriju, samo sila srbina spasava, a sila nije Bogu mila!!!
Sta mi imamo oplakivati ruse u BiH? Jel oni oplakuju bosnjake koji su stradali u ratu 1992-1995? mrs svi u pm!
A SAMO SE GOVORI O MUĐAHEDINIMA
Sad ce SDA za kontru postaviti spomen plocu sa arapskim natpisom na Vozuci. HDZ ce da kontrira postavljanjem kriza broj 9272219328 na rijetkom mjestu gdje on nije postavljen, i onda moze gladna raja - na sve tri strane - da se prepucava i da zaborave da su gladni - i ko jekriv za njihovu glad.
Sta bi bilo kad bi u Vozucoj postavili spomenik El mudzahidu ?Ne vidim koga bi to vrijedjalo !? A jeli može braćo srbi ?
@laser008 Armija BiH je bila legalna vojska. Nazalost je Cericeva opcija i islamizavija iste uspjela 1993. Tada je Alija pao pod uticaj Cerica i arapa, pa je preko Mahmuljina u 3. korpus dovodio mudzahedine. Oni jesu, nazalost, bili sastavni dio Armije. Na Vozucoj jesu odradili dobar posao, ali kod takvih tipova nista ne prolazi bez zlocina. Ide glave kao trofeji, masakriraju se ljudi, borci i civili itd.
Kao sto to mi, borci Armije, sa ovog podneblja, nismo bili kao i oni (mnogi su imali probleme da obuzdaju te mudzahedine da ne kolju zarobljenike), tako nismo mi danas kao ovi arapi sto se naseljavaju ovdje. Nama mudzahedini nisu bili potrebno, posto nas je bilo dva covjeka na jednu pusku. Nama je bilo potrebno oruzje i municija, a na to su nam udarili embargo - "fina" Evropa i svijet. Svaka cast svim dobrovoljcima, koji nisu okaljali ruke. Ali je takvih malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a mi svije dobrovoljce protjerujemo i hapsimo e kakva smo mi gamad.Da nam nije bilo dobrovoljaca iz islamskih zemalja sad bi nam vozuca i pola Bosne bilo cetnicko.Kavi smo mi debili njihovi ruski dobrovoljci stanove po rs imaju i penzije koje im iz svog budzeta placamo