{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U većem dijelu BiH počela nastava: Učenici pet kantona odmaraju do 30. januara

24.1.2017. u 16:48
24.1.2017. u 19:48
4
42
U većem dijelu BiH počela nastava: Učenici pet kantona odmaraju do 30. januara
4
U većem dijelu BiH počela nastava: Učenici pet kantona odmaraju do 30. januara
Foto: Arhiv/Klix.ba
U većem dijelu BiH zimski raspust je završen i nastava je počela prošle i ove sedmice. Zbog surovih zimskih uvjeta odgođena je ili skraćena nastava u nekim školama u Republici Srpskoj, dok nastava još nije počela u većem dijelu Kantona Sarajevo i u Zeničko-dobojskom kantonu.
Nastava u ZDK je trebala početi ove sedmice, ali je odgođena za 30. januar zbog zahlađenja i problema s grijanjem. Većina škola u ovom kantonu poslala je zahtjev da se početak drugog polugodišta odgodi.

U Kantonu Sarajevo nastava također počinje 30. januara, ali je u školama u kojima se nastava odvija prema planu i programu na hrvatskom jeziku počela 18. januara. Ista situacija je i u Tuzlanskom i Srednjobosanskom kantonu.

Nastava u Bosanskopodrinjskom kantonu počela je u ponedjeljak, 23. januara, kao i u Brčko distriktu i većini Republike Srpske.

Usljed obilnih snježnih padavina koje su zahvatile regiju Bosanske krajine, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona produžilo je trajanje zimskog raspusta za još jednu sedmicu, tako da će nastava početi u ponedjeljak 30. januara.

U Derventi, Zvorniku i nekim područnim školama u RS-u nastava je odgođena zbog nedostatka grijanja, dok je u nekim dijelovima Banje Luke skraćena. u Bileći je nastava počela, ali je prekinuta zbog hladnoće. Učenici sjede u jaknama. Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS saopćeno je da je data saglasnost za odgađanje početka nastave u školama u kojima ne postoje uslovi za nesmetano odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa.

U školu su jučer krenuli i učenici koji pohađaju nastavu prema planu i programu na bosanskom jeziku u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Njihove kolege koje uče prema planu i programu na hrvatskom jeziku krenuli su u školu 11. januara.

Nastava u Posavskom i Zapadnohercegovačkom kantonu te Kantonu 10 počela je 16. januara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: