Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je totalna glupost koje se niko nece pridrzavati... :D
imamo mi vec dobre zakone samo imamo problem sprovodjenja istih tako da je ovo bezveze
jel\' to znaci da nece postavljat nove znakove... sjeba mi biznis ccc
A jesu azurni za bezbjednost na putevima, a to sto imamo rupe i sahtove koji ugrozavaju bezbjednost i unistavaju automobile nije potrebno
Gdje je objavljen ovaj novi zakon, zelio bi ga vidjeti u potpunosti?
Ja komentara i apsurda, pa bogami kao da vas 90 % nema vozacku dozvolu. Ogranicenje u naseljenim mjestima i ulicama u naselju je 50 km/h ukoliko nije definisano saobracajnim znakom drugacije. Put od zenice do sarajeva je magistralni put, gdje je po zakonu definisana brzina 90 km/h osim ako nije saobracajnim znakom definisano drugacije, i sta je tu sporno. Ako nema znaka ima koja je kategorija ceste, za one koji se prosipaju s glupostima, brzina na autoputu je po zakonu definisana 130 km/h, magistralni put 90 km/h, ceste van naselja 80 km/h, ceste u naselju (evo s obzirom na dopune i izmjene zakona) 50 km/h. i sve vam to stoji onda kada NEMATE POSTAVLJENOG ZNAKA, ako imate postavljen znak postupiti po njemu i ne pravite se pametni...pozzz
uzevsi u obzir da je na putu TZ-SA skoro 80% puta naseljeno neko mjesto, znaci do SA laganih 12 sati putovati, sto bi preracunato do mora iznosilo oko 18 sati...ko da idem u Spaniju hahaha samo me zanima kako ce to regulisati, voznju kroz \"naseljeno mjesto\"
libo me racku. Za mene to svakako ne vazi. Haj\' da vidim toga koji ce mi naplatiti kaznu. Bez posla ce ostati!
a ne kaze se u ovoj vijesti koliko je od danas ogranicenje van naseljenih mjesta, ako nema znakova na cesti? cini mi se da je 90 ... ima li ko informaciju?
zakon je u principu u redu, ali krajnje je vrijeme da se nasa policija okrene smanjenju saobracajnih nesreca, a ne punjenju vlastitog budzeta. posao policije nije prikupljanje sredstava za budzet.
Zakon je uveden po preporuci (čitaj naređenju) svjetske zdravstvene organizacije i već je na snazi u velikom broju zemalja EU, mislim i u regionu. U Srbiji je već uveden. A koja je to glavna gradska magistrala? Zmaja od Bosne i Meše Selimovića?
Da li će i naši FARAONI od političara i njihove familije naravno koji su i donijeli ovaj zakon morati plačati kazne?
Kako ? Zašto ovaj Zakon ? Kako će sada djeca parlamentaraca da testiraju svoja nova vozila ? Kako će djeca Političara voziti 50 km/h ? Kako će Mafijaši (vlasnici skro svakog kafića u Sarajevu) voziti ovom brzinom? Objasnite mi molim vas
MA SVE MOŽE U NAŠOJ ZEMLJI DEMBELIJI........ ZNAŠ TI NAS, J... TI NAS
Imal\' ko da me (p)odere ??