{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli susret kantonalnih premijera

F
5.6.2012. u 18:47
1
0
U Tuzli susret kantonalnih premijera
1
U Tuzli susret kantonalnih premijera
Tuzla
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, na poziv premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića, boravio je jučer u radnoj posjeti toj kantonalnoj vladi, gdje je održan zajednički sastanak s premijerima Zeničko-dobojskog, Unsko-sanskog i Bosanskopodrinjskog kantona Fikretom Plevljakom, Hamdijom Lipovačom i Emirom Fraštom.
Bila je to prilika za razgovore o aktuelnim pitanjima i projektima u tim kantonima, kao i projektima međukantonalne saradnje i jačeg povezivanja, saopćeno je iz kantonalne Pres-službe u Sarajevu.

Tuzlanski međunarodni sajam energije, industrije i rudarstva, koji je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, a gdje su predstavljene ugledne domaće i inostrane kompanije te institucije iz oblasti energetike, domaćinima, gostima i izlagačima pruža mogućnosti razmjene mišljenja i pogleda na koncepte razvoja ove oblasti.

U okviru sajma je najavljena i konferencija ENERGA 2012, zasnovana na konceptu Integriranog planiranja, Razvoja energetike (IPRA).

Koncept IPRE zahtijeva stručnu interakciju i povezanost svih zaiteresiranih, usmjerenu na postizanje konsenzusa o ključnim opredjeljenjima energetskih strategija i politika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: