{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Međunarodni sajam energije, industrije i rudarstva

5.6.2012. u 16:34
0
0
Otvoren Međunarodni sajam energije, industrije i rudarstva
0
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, otvorio je danas u KSC Mejdan u Tuzli Međunarodni sajam energije, industrije i rudarstva. Sajam organizuju preduzeće Tuzlanski sajam i Vlada TK, a ovogodišnji učenici dolaze iz Slovenije, Švedske, Poljske, Češke, Srbije, Austrije, Makedonije i BiH.
"Vlasnici malih i srednjih preduzeća, koja svoj rad baziraju na energetskoj efikasnosti, na sajmu će moći saznati sve o novim tehnologijama", kaže direktor Tuzlanskog sajma Radomir Žilić.

Najznačajniji dio sajma je međunarodna konferencija Energa, na kojoj će biti razgovarano o temama energetske efikasnosti. U diskusiji će učestvovati 60 stručnjaka iz ove oblasti. Konferencija Energa će se održati 7. i 8. juna.

Uporedo sa konferencijom će biti održan okrugli sto o temi "Najbolje raspoložive tehnike za velika ložišta na zapadnom Balkanu", čiji je organizator Regionalno vijeće za saradnju RCC i Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja REIC.

Inače, federalni premijer Nermin Nikšić je, prije zvaničnog otvorenja sajma, naglasio kako je Vlada F BiH posvećena borbi za očuvanje radnih mjesta, a uvjeren je kako će manifestacije sajamskog tipa dodatno osnažiti BiH, jer bez otvaranja novih radnih mjesta i očuvanja poslova nema izlaska iz krize.


Danas je upriličena i tradicionalna manifestacija "Skok preko kože". Sajam će biti otvoren do 8. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: