Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kritičari,umjesto što kritikujete nešto što uspješno radi,uzmite po jednu porodicu koja je u stanju socijalne potrebe,nahranite bolesnog,gladnog komsiju,možda nam onda nece biti ni potreban "Merhamet". Najlakše je kritikovati,a posebno nešto što u ovoj državi je možda najsvjetlija tačka po rezultatima, ali mi ko mi sve što je naše nam ne valja. Kome smeta što je "Merhamet" izrastao u najuspješniju i najorganizovaniju humanitarnu organizaciju u BiH. Pa rezultati to govore,nisu ovo dezinformacije i izmišljotine. Sve ostale humanitarne organizacaije nisu po rezultatima ni blizu rezultatima "Merhameta". Ako sumnjate u ovo obratite se dobićete sve informacije,jer rad "Merhameta" je javan i transparentan. Sretno i puno uspjeha i u budućnosti!
Da je kakva misionarska krscanska organizacija dosla djeliti paketice sa popom i krstom mu na glavi po skolama sa bosnjackom djecom, neki bolesnici ( citaj komentatori ) bi rekli vidi sto demokrate pomazu!!! Medjutim, kada je u pitanju organizacija preko koje hiljade ljudi bukvalno opstaju na zivotu, jer se hrane preko merhametove kuhinje, onda su raspiruju teme koje ponizavaju njihov rad. Kako vas nije stid da pljujete svemu sto je narodno( citaj bosnjacko )? Pitajte one koji se tu hrane i dobijaju potrepstine za zivot sta misle o Merhametu i njegovom radu! Merhamet se kroz cijelu godinu brine o njima, a misionari samo kada se treba uslikati i kada nam treba prodati novu podvalu. Naprijed Merhamet, Bog vam dao kuveta da ustrajete na svom hairli putu! Dusmani, zna se- crknite!
NAJGORA KLETVA-"merhamet te hranio ,a UMPROFOR te branio!
Pa za tz komunjare i nije merhamet. Vas je trebalo pustiti da pocrkate u ratu čekajući tita...
Evo sa stranice Merhameta: Njegove aktivnosti trajale su do zabrane 1946. godine, kada je socijalistička Jugoslavija, kao unitarna država totalitarnog tipa, presjekla i ovaj vid ljudske solidarnosti socijalno-humanistièkog djelovanja. Znaci, oni nisu postojali od 1946. do 1992. Kakva 100. godisnjica, 22. A SFRJ im ne valja, prva zemlja koja je u 500 godina dala Bosnjacima pravo postojanja. I sta jos reci za one Bosnjake ne-muslimane.. eto zato necu biti Bosnjak na popisu stanovnistva, zato sto je izgleda preduslov za Bosnjaka Islam.
Je li ovaj Pezerović doživotni direktor Merhameta, ili će funkciju ustupiti kome mlađem?