{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli obavljena prva replantacija prsta

S
31.10.2011. u 16:28
0
4
U Tuzli obavljena prva replantacija prsta
0
U Tuzli obavljena prva replantacija prsta
Ljekarski tim UKC Tuzla obavio je prvu replantaciju prsta na Klinici za plasitčnu i maksilofacijalnu hirurgiju. Operacija je trajala 390 minuta, a ljekarski tim sačinjavali su: plastični hirurzi dr. Emir Halilbašić i dr. Mufid Burgi, uz asistenciju dr. Eldara Brkića, anesteziologa dr. Selme Sijerčić-Avdagić, anestetičara Saše Jovića, dok su za instrumentarski dio posla bile zadužene medicinske sestre Dževada Pezić i Mirela Nukić.
Replantacija predstavlja hiruršku intervenciju ponovnog ''povezivanja'' dijela tijela, koje je prethodno bilo u potpunosti odvojeno. Najčešće se radi o prstima, šaci ili ruci.

''Pacijent D.M. je na našu Kliniku upućen iz Zvornika, radilo se o traumatskoj amputaciji lijevog kažiprsta oštrim predmetom, dakle prst je u potpunosti bio odvojen od šake. U okviru složenog operativnog zahvata uz savremen pristup uspjeli smo replantirati odsječeni prst'', rekao je dr. Emir Halilbašić.

Podsjetimo kako su nedavno ljekari sa Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju obavili rekonstrukciju deformiteta stopala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: