BiH
321

U tuzlanskoj narodnoj kuhinji nema hljeba, korisnici blokirali ulicu

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Korisnici Narodne kuhinje Imaret u Tuzli danas su održali protest kojim su iskazali svoje nezadovoljstvo.

Naime, oni danas uz obrok nisu dobili hljeb. Razlog su finansijske poteškoće koje su nastale u Imaretu u Tuzli, koji djeluje 11 godina i trenutno ima 2.500 korisnika.

Kako je za Klix.ba kazala direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla Mensura Husanović,dobavljači zbog dugovanja danas nisu isporučili hljeb.

"Mi dobavljačima dugujemo 270.000 KM za prošlu godinu. Dobili smo opomenu pred tužbu 25. februara ove godine, tako da nam je zaustavljena isporuka hljeba. Bili smo prinuđeni da obustavimo podjelu hljeba uz obrok", kazala je za Klix.ba Husanović.

Ona dodaje da je Regionalni odbor Merhameta Tuzla u petak uputio obavještenje Vladi Tuzlanskog kantona u kojem je navedeno da korisnici kuhinje danas uz obrok neće dobiti hljeb.

"Predsjednik Merhameta Hajrudin Šahić je uspio stupiti u kontakt sa sekretarom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK koji je rekao da će sa ministrom finansija razgovarati te vidjeti da li ima mogućnosti da se određena sredstva nama uplate danas. Ako se to desi nastavit će se podjela hljeba, a ako ne bit ćemo prinuđeni da bez njega dijelimo obrok", dodaje Husanović.

Nezadovoljni korisnici su blokirali ulicu ispred Narodne kuhinje Imaret u Tuzli, zbg čega su intervenisali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK.