Humanitarne akcije
15

U Tuzli održan humanitarni koncert za Narodnu kuhinju Imaret

FENA
Foto: FENA
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Humanitarni koncert za Narodnu kuhinju Imaret u Tuzli održan je večeras u tuzlanskom BKC-u u organizaciji Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet, Regionalnog centra Merhamet Tuzla i Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Na koncertu su nastupili Hajrudin Halać, Šuki Planjanin, Ferida Avdić, Armin Muzaferija, Sejo Pitić i Hasiba Agić, kao i članovi Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva "Zvonko Cerić" iz Tuzle.

Muzičar Armin Muzaferija poručio je da svi koji se bave javnim poslom i u prilici su da pomognu drugome, trebaju dati doprinos, ocijenivši da za njih humaniratni koncert nije stvar izbora, već obaveze.

Direktorica Regionalnog centra Merhamet Tuzla Mensura Husanović nada se da će večerašnji koncert doprinijeti da ne bude reduciran broj korisnika Narodne kuhinje Imaret, koja će u sadašnjim okolnostima funkcionirati još desetak dana.

"Bosanski kulturni centar Tuzla kao društveno odgovorna javna ustanova ima obavezu da se odazove humanitarnim akcijama, što je učinjeno i večeras, s namjerom da pomognemo građanima kojima je pomoć potrebna", istaknuo je vršilac dužnosti direktora BKC-a Tuzla Edis Bajić.

Narodna kuhinja Imaret djeluje 11 godina i trenutno ima 2.500 korisnika, ali zbog finansijskih poteškoća neće biti u mogućnosti dijeliti hljeb svaki dan, dok zaliha hrane ima do 20. februara.

Koncert u tuzlanskom BKC-u upriličen je i povodom 103. godišnjice djelovanja MDD Merhamet.