BiH
26

U tuzlanskoj narodnoj kuhinji danas ima hljeba, korisnici ipak i dalje nezadovoljni

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Korisnici Narodne kuhinje Imaret u Tuzli danas su uz obrok dobili i hljeb. Naime, Vlada Tuzlanskog kantona jučer je na račun Narodne kuhinje Imaret uplatila 30.000 KM čime je omogućena isplata jednog dijela duga dobavljačima.

"Od Vlade TK je na naš račun uplaćeno 30.000 KM. Mi smo kupili oko 200 hljebova, a u donaciji smo dobili još 310. Na sve moguće načine se borimo da izađemo iz ove teške situacije", kazali su za Klix.ba u Regionalnom odboru Merhameta Tuzla.

Kako ističu, sa sigurnošću ne mogu tvrditi hoće li u narednim danima biti u prilici socijalno-ugroženim kategorijama uz dnevni obrok posluživati i hljeb.

I pored činjenice da su uz obrok dobili hljeb, korisnici tuzlanske narodne kuhinje i danas su izražavali svoje nezadovoljstvo.

Kantonalnim vlastima poručuju da se sa njima ne smiju igrati, odnosno da moraju pronaći način za dugoročniji izlazak tuzlanske narodne kuhinje iz teške ekonomske situacije.

Posebno naglašavaju da će sutra, ukoliko ih uz obrok ne dočeka i hljeb, ponovo blokirati ulicu. Tvrde, na dosta drastičniji način nego što je to bilo jučer kada su ostali uskraćeni za pomenutu životnu namirnicu.