{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U Travniku se osniva univerzitet American Northwest

F
FENA
18.4.2013. u 15:41
0
4
U Travniku se osniva univerzitet American Northwest
0
U Travniku se osniva univerzitet American Northwest
Travnik
Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) danas je na sjednici usvojila odluke o utrošku sredstava iz budžeta SBK za 2013. godinu s pozicije poticaju šumarstvu za državne šume i pozicije za naknadu štete koju počini zaštićena divljač.
Također, donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za poticaj povratku prognanika, obnovi i razvitku za projekte u 2013. godini, na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite, okoliša, povratka i stambenih poslova.

Kantonalna uprava civilne zaštite je predložila, a Vlada SBK podržala, Odluku o uvjetima, prioritetima i načinu korištenja sredstava za dodjelu finansijske pomoći općinama u ostvarivanju zadataka iz oblasti zaštite od požara i vatrogastva.

Vlada SBK je donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 135.000 KM za udruženja te Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za manifestacije-obljetnice kojom je predviđena raspodjela 52.300 KM.

Na prijedlog Kantonalne uprave za branioce Vlada je dala saglasnost za pokretanje procedure o upućivanju korisnika boračko-invalidske zaštite na medicinsku rehabilitaciju te saglasnost za pokretanje procedure za nabavku ortopedskih pomagala.

Na sjednici je donesena i Odluka o pokretanju postupka dodjele koncesije za istraživanje i ekspoloataciju zlata i obojenih metala na lokalitetu "Mačkara - Mrčaj" te željeznih ruda na lokalitetu "Radovan" u općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBK dala saglasnost na Elaborat za osnivanje privatnog "American Northwest Univerziteta Travnik", saopćeno je danas iz kabineta premijera SBK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: