Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
-Oglas:....Njezno majorizujem hrvatice,placanje po zavrsenoj majorizaciji,
moj travnik nece bit ni u kakvom trecem entitetu. kad nije u ratu bio nece ni u miru
Haha, ti sebi to okreces da ti bolje odgovara. Cinjenice su da dva HDZ-a imaju +60% glasova hrvatskoga naroda. Isto je cinjenica da zagovaraju istu politiku, blok. A to sto je HDZ 90 slagao svojim biracima i uradio preokret oni moraju objasniti svojim biracima. A ovo \"OVO JE NASA ZEMLJA\" vazi za sve sa BiH-pasosem, znaci Dodika i Covica. I ako ti ljudi smatraju da njihova zemlja ima bolje opcije ako se podijeli onda oni mogu nastupati takvu politiku. Ako dobiju dovoljno glasova drugih cija je to isto njihova zemlja mogu sprovoditi tu politiku. To sto vi Bosnjaci negirate cinjenice i preokrecete stvari da vam bolje odgovaraju nije problem ni Dodika ni Covica ni HDZ 90. I sa kvazi-argumentima Zlatka Lagumdzije pokusate da stvorite drzavu sa vasom dominacijom gdje mozeste Hrvate i cak Srbe majorizirati. I kao sto ti je vec neko rekao \"tvoje analize odavno veću glupost nisam pročitao\". Ti i tebi slicni (SDP-ovci) sebi to mozes okretati kako i koliko god hocete, nista ne mijenja!
e moj zile. od ove tvoje analize odavno veću glupost nisam pročitao..hdz-ovci patriote hahahahahaha svašta će čovjek pročitati na ovom portalu :D
\"Dva HDZ-a imaju znaci 60%.\" Bravo! Od ovih 60% koliko kazes da imaju dva HDZ-a odbij glasove HDZ1990 a evo i zasto: oni su, kao sto sam vec i rekao, u kampanju usli sa sloganom \"OVO JE NASA ZEMLJA\" jasno se opredjeljujuci za patriotizam. Ukoliko u obzir uzmemo to da su nakon izbora okrenuli se secesionistickoj politici HDZ-a i prakticno su postali jedinstveni u tome, onda je jasno da bi na ponovljenim izborima HDZ1990 ostao bez onih glasova koje je imao u listopadu. Zapravo, samo bi \"oteo\" dio glasova HDZ-u. Zato tih 60% glasova koje imaju dva HDZ-a umanji za 10% i doci cemo oko procenta od 50%. Sasvim dovoljno da Covic i ekipa shvate da im hrvati nisu u tako velikoj mjeri kao sto to oni tvrde dali legitimitet iskljucivog zastupanja njihovih interesa. Ne treba zaboraviti da je HDZ1990 od svih stranaka najvise prevario svoje birace.
Ravnopravnost i konstitutivnost Hrvata nije, niti može biti, predmet rasprave. I jedno i drugo je neupitno. Ne gubite vrijeme oko nečega što se samo po sebi razumije.
Danas možete Bosancima samo poflautati genitalije
Hrvati samo skupa i nitko nam nista ne moze. Pobjedili smo jacu vojsku i mocniju drzavu od ove smijurije. Podrska iz Hrvatske, rusimo neprijatelje Hrvata i Muslimansku drzavu !!!!!!!!!!!!
Samo polahko ugroženi, ima i drugih koji su ugroženi u vašim županijama, e sad hoćemo i mi da se teritorijališemo gdje god ima više od 10% nehrvata hoćemo svoju ter.jedinicu odnosno entitet, stvarno je ovo u BiH što rade HdZ i SNSD smiješno i glupavo
drugo - Oni Bošnjaci koji smatraju da su Jurišić i Lijanović \'\'legitimni, pošteni, prikladni\'\' Hrvati samo zato što se suprostavljaju \'\'kriminalizovanom\'\' Čoviću, trebaju znati jedan zanimljiv podatak - ta dvojica genija su u prethodnom mandatu koji su proveli na čelu Zapadno-hercegovačke županije napravili deset puta veći dug nego HDZ u 16 godina vladavine prije, tako da ta županija sada nema ni za plaće podijeliti. To je očiti primjer što bi se desilo onim ministarstvima u Federaciji koje im je Lagumdžija namjeravao dati, a govorilo se o Ministarstvu financija! Sapienti sat... Ovaj jedan Travničanin je napisao nešto u stilu da problema ima samo tamo gdje su Hrvati većina. To je jeftina propaganda. Četiri godine sam išao u u srednju u Vitez i jedna jedina međunacionalna tuča je bila, i to između dvije trebe oko frajera.
Da razjasnimo neke stvari: prvo - Hrvata u BiH, po procjenama Katoličke crkve, ostalo je nekih 450-470 tisuća, dakle s pravom glasa oko 350 000. Postotak izašlih na izbore je kao što znamo oko 55 %. Prema tome broj Hrvata koji su svoj glas dali nekoj stranci je oko 180 000. Dva HDZ-a su osvojila 145 000. Što znači da je na HSP (18 tisuća) i ostale stranke otišle oko 35 000. To daje sljedeći omjer snaga: Dva HDZ-a 80% hrvatskog legitimiteta ili prevedeno u fotelje 4/5 hrvatskih mjesta! Svi ostali koji budu učestovali u vlasti mogu podijeliti preostalu jednu petinu hrvatskih pozicija i to je maksimalno što im čović može dati i tu ga podržavam. Oni koji puše Lagumdžijine šuplje priče su ili naivci prve vrste ili oni koji jesu protiv hrvatske ravnopravnosti i konstitutivnosti, a samim time i protiv BiH!
\"HSP, HSS, Lijanoviće, SDP i druge\" Tacno, oni od prilike imaju do 40% hrvatski glasova. Dva HDZ-a imaju znaci 60%. E, da je BiH gradjanska drzava onda bi to mozda proslo, to, sto Lagumdzija naziva matematikom. Tako se to radi u drugim drzavama. Medjutim, vrijedi ponoviti da BiH NIJE grandjanska drzave nego visenacionalna. Sta znaci, da svaki narod bira svoje predstavnike, i da ti koji naj vise glasova dobiju prestavljaju narod, a ne neki marginalci! E, to je razlog zasto citava Evropa i svijet se BRINE za majorizaciju Hrvata. Da nema majorizacije, nebi so oni brinuli. Problem vas SDP-ovaca je sto vi mislite samo zato sto je Zlatko Lagumdzija reko da hoce napraviti gradjansku drzavu da je to vec slucaj. Ali, nije, nego je jos uvijek isti ustav na snazi. I dok vi vec razmiljate nekim novim ustavom koji jos nije sproveden, vlade nece biti.
@cro :MARŠ
Stop poduplavanju Hadezeova!
@@zile ako je biti glup ne skontati da su HDZovci predstavnici hrvata u vlasti, onda treba biti imbecil pa ne skontati da su ti isti hrvati glasali i za HSP, HSS, Lijanoviće, SDP i druge...HDZovci pricom o iskljucivo njihovom legitimitetu da predstavljaju hrvate uskracuju pravo svim onim hrvatima koji su glasali za HSP, HSS, NHI, NSRZB da i oni imaju svoje predstavnike jer su na izborima birali njihovu a ne HDZovu platformu (a njih ima na tisuce i tisuce)! HDZ je u takvoj situaciji smijesan jer hrvatima koji nisu glasali za njih rade isto ono zbog cega sad kukaju da se njima radi - otima legitimitet! A posebna je prica legitimitet HDZ1990 - oni su na izborima isli sa parolom OVO JE NASA ZEMLJA i osvojili su glasova koliko su osvojili, da bi nakon izbora priklonili se secesionistickoj paroli CETVRTI ENTITET cime su prevarili svoje birace i oni zbog licemjernog mijenjanja politike zapravo nikakav legitimitet nemaju.
Molim vas nemojte vise da se*etesto se tice stavke Hrvati kao manjina... Kada pogledate u Travniku fotelje su raspodijeljene po nacionalnom kljucu da se hrvati ne bi osjecali ugrozenim (u samoj opstini travnik), u PIO-u MIO-u, centru za socijalni rad... Kada pogledate situaciju u skolovanju i izdvajanju sredstava iz budjeta za skolovanje pare se dijele 50:50 (primjer za visokoskolsko obrazovanje)a hrvata iz SBK koji studiraju izvan svog kantona ima priblizno 180 dok Bošnjaka preko 800!!! Hrvatskoj djeci u osnovnim školama je plačen od kantona prevoz u KŠC iako iz nekih sela da bi došli do KŠC-a (gimnazije u Travniku) prolaze po tri osnovne škole... Ne znam da je ikada bilo problema u samom Travniku izmedju hrvatske djece i Bošnjačke nakon rata!!! Dok u dijelovima opštine kao i kantona u kome su većinska hrvatska djeca uvijek je bilo problema.... Ovo je samo primjer za Travnik, vjerujem da ima još sličnih situacija...
Banjaluka Vi ste hrvate davno majorizirali , jos za vrijeme vaseg Osvajackog Rata .!!!!