{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku pripreme za obaranje rekorda u quadrilli

F
28.2.2011. u 18:09
0
4
U toku pripreme za obaranje rekorda u quadrilli
0
U toku pripreme za obaranje rekorda u quadrilli
U toku su pripreme za ovogodišnju maturantsku paradu koja će se održati 20. maja u šest bosanskohercegovačkih gradova. Riječ je o događaju koji već pet godina obilježava kraj srednjoškolskog obrazovanja učenika u Bosni i Hercegovini, kazala je u izjavi za Fenu Rialda Jarkoč-Memišević, PR projekta ovogodišnje maturantske parade.
Akademija plesnog pokreta u Bosni i Hercegovini glavni je organizator obaranja Ginisovog rekorda u najvećem sinhroniziranom plesu na svijetu quadrille za BiH, a i implementacija ovog projekta u Kantonu Sarajevo povjerena je plesnom klubu "Romantik".

Naime, svake godine maturanti sinhroniziranim plesom quardille u 70 gradova Evrope pomjeraju granice Ginisovog rekorda u ovoj plesnoj kategoriji.

Za sada su o namjeri obaranja rekorda u najvećem sinhroniziranom plesu na svijetu upoznati maturanti iz oko 70 posto sarajevskih srednjih škola, a do 12. marta projekt će biti predstavljen u svim školama u ovom kantonu.

"Očekujemo najmanje 1.500 učesnika na događaju, a već 80 posto srednjoškolaca, koji su upoznati s projektom, zainteresirani su za učešće. Ove godine imamo prijavljen isti broj maturanata i maturantkinja", dodala je Jarkoč-Memišević.

Pored sarajevskih maturanta, u isto vrijeme trebali bi zaplesati i maturanti Tuzle, Mostara, Zenice, Travnika i Bosanske Gradiške.

Cilj ovakvog obilježavanja završetka srednje škola, osim obaranja Ginisovog rekorda, jest i animiranje mladih ljudi da se aktivno uključe u pozitivne tokove društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: