|

Budite dio najveće maturantske zabave na svijetu

Budite dio najveće maturantske zabave na svijetu
0
S
Sarajevo-x.com
18.2.2011. u 10:38
2
komentara
0

dijeljenja
Budite dio najveće maturantske zabave na svijetu
Počele su pripreme za ovogodišnju maturantsku paradu, koja će se održati 20. maja u šest bosanskohercegovačkih gradova. Riječ je o događaju koji već pet godina obilježava kraj srednjoškolskog obrazovanja maturanta u BiH.
Akademija plesnog pokreta U BiH glavni je organizator obaranja Guinnessovog rekorda u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu quadrille za BiH. Implementacija ovog projekta u Kantonu Sarajevo povjerena je plesnom klubu “Romantik”.

Naime, svake godine maturanti sinhronizovanim plesom quardille u 70 gradova Evrope pomjeraju granice Guinnessovog rekorda u ovoj plesnoj kategoriji.

Za sada su o namjeri obaranja rekorda u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu upoznati maturanti šest sarajevskih srednjih škola, a do kraja naredne sedmice ovaj zabavni poduhvat bit će predstavljen svim maturantima u Kantonu Sarajevo.

Očekuje se da će ove godine samo u Kantonu Sarajevo sinhronizovano zaplesati oko 1.500 maturanata. Pored sarajevskih u isto vrijeme plesat će i maturanti Tuzle, Mostara, Zenice, Travnika i Bosanske Gradiške.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...