{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pristiglo više od 1.000 prijava za "Maturantsku paradu 2011."

S
1.3.2011. u 22:07
0
2
Pristiglo više od 1.000 prijava za "Maturantsku paradu 2011."
0
Pristiglo više od 1.000 prijava za "Maturantsku paradu 2011."
Počela je registracija maturanata u Kantonu Sarajevo za učešće u najvećem sinhroniziranom plesu na svijetu "Quadrille", koji se ove godine peti put organizira u BiH.
Plesnom klubu Romantik, koji je organizator maturantske parade u Sarajevu, pristiglo je 1.000 prijava što je već sada, dva i pol mjeseca do maturantske parade, više nego prošle godine, kada je zajedničkim plesom kraj srednjoškolskog obrazovanja obilježilo 900 maturanata u Kantonu.

Maturantska parada je najveći maturantski sinhronizirani ples na svijetu, koji plešu maturanti širom svijeta istog dana tačno u 12:00 sati na Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille" .

Projekat je predstavljen u 80 posto sarajevskih srednjih škola. Do početka prvog treninga koji je planiran 12. marta, "Maturantska parada 2011." bit će prezentirana i u ostalim srednjim školama. Ove godine očekuje se učešće više od 1.500 maturanata.

Muzika će putem satelita povezati maturanate glavnog grada Bosne i Hercegovine, sa srednjoškolcima Mostara, Tuzle, Zenice, Bosanske Gradiške, Travnika i Brčkog koji će zajedno sa maturantima iz 80 gradova, 12 država Evrope, 20. maja tačno u podne pokušati oboriti Guinissov rekord u najvećem sinhroniziranom plesu na svijetu "Quadrille".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: