{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku izgradnja azila za zbrinjavanje pasa lutalica

F
8.11.2010. u 14:20
0
9
U toku izgradnja azila za zbrinjavanje pasa lutalica
0
U toku izgradnja azila za zbrinjavanje pasa lutalica
Foto: Arhiv
U skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, koji je usvojen prošle godine, u Goraždu je u toku izgradnja azila za zbrinjavanje pasa lutalica.
Kako je Feni kazao pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoline Općine Goražde Enver Adžem, ovaj posao kao i usluga zbrinjavanja, putem tendera povjeren je goraždanskoj firmi "Mašić Company".

"Dinamika upostavljanja azila od odabranog subjekta teče na zadovoljavajući način i oko 1. decembra ističe rok od 90 dana za njegovu izgradnju u naselju Podhranjen. Prije početka postupka zbrinjavanja, na teren će izaći stručna komisija koja će provjeriti da li je sve urađeno u skladu sa zakonskim propisima", pojasnio je Adžem.

Po njegovim riječima, na ovaj način Općina Goražde će biti svrstana među rijetke sredine u BiH koje su počele s primjenom Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

"Mi smo sretni što ćemo riješiti problem zbrinjavanja pasa lutalica na zakonit način. Troškove usluga zbrinjavanja snosit će Općina Goražde, a dogovorena cijena je 100 KM po jednom psu. Smatramo da je cijena realna, jer firma "Mašić Company" uz ostalo morat će obezbijediti hranu i veterinarsku pomoć za te životinje", kazao je pomoćnik načelnika Općine Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: