{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku ispitivanje većeg broja osoba u BiH i inozemstvu

S
31.10.2011. u 14:31
0
8
U toku ispitivanje većeg broja osoba u BiH i inozemstvu
0
U toku ispitivanje većeg broja osoba u BiH i inozemstvu
U cilju potpunog rasvjetljavanja terorističkog napada na Ambasadu BiH, po nalogu Tužilaštva BiH vrše se intenzivna ispitivanja većeg broja osoba u BiH i inozemstvu, izvršeni su pretresi na više lokacija radi pronalaska dokaznih materijala, a ostvaruje se i saradnja sa agencijama za sprovođenje zakona izvan BiH.
Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, više agencija za sprovođenje zakona nastavlja intenzivne istražne aktivnosti na prikupljanju dokaza i informacija kako bi u potpunosti bio rasvijetljen teroristički napad.

Radi zaštite interesa istrage, Tužilaštvo BiH i agencije za sprovođenje zakona ne mogu javnosti da iznose detalje o saslušanim licima i pronađenim dokazima i to će biti učinjeno tek nakon potpunog završetka istrage.

Zbog pojave različitih informacija u javnosti i medijima o osobama i aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorističkim napadom, Tužilaštvo BiH skreće pažnju da se vjerodostojne i mjerodavne informacije javnosti i građanima prosljeđuju isključivo iz Službe za odnose s javnošću ove institucije.

U saopštenju se ističe profesionalan angažman svih agencija za sprovođenje zakona u BiH, koje zajedno sa Tužilaštvom BiH intenzivno rade na rasvjetljavanju terorističkog akta počinjenog napadom na Ambasadu SAD u Sarajevu sa ciljem otkrivanja i krivičnog procesuisanja svih počinilaca.

Mevludin Jašarević pucao je u petak, 28. oktobra, iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik na obezbjeđenju Ambasade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: