BiH
0

Pojačane mjere obezbjeđenja Ambasada nakon napada

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je, nakon terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu, u saradnji sa drugim policijskim agencijama BiH preduzela pojačane mjere obezbjeđenja objekata i lica koja se po službenoj dužnosti posebno štite, izjavio je danas Srni direktor Direkcije Himzo Selimović. Prema njegovim riječima, to se naročito odnosi na objekte diplomatsko-konzularnih predstavništava i osoblje stranih ambasada.

Selimović je rekao da na dan napada na Američku ambasadu 28. oktobra nije bilo pokušaja ugrožavanja drugih ambasada u Sarajevu, pa ni Ambasade Velike Britanije, kako su neki mediji javili.

On je izrazio žaljenje zbog terorističkog napada u Sarajevu 28. oktobra i zbog ranjavanja policajca koji je radio na obezbjeđenju ambasade.

Selimović je odao priznanje policajcima koji su učestvovali u zaštiti Američke ambasade i aktivnostima tokom i nakon izvršenog terorističkog napada.

Vehabija Mevlid Jašarević je 28. oktobra pucao iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu, u ovom napadu je teško ranjen radnik iz obezbjeđenja Ambasade.