Učestvuje 20 novinarskih ekipa
0

U subotu Četvrto prvenstvo BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare

FENA
Četvrto prvenstvo Bosne i Hercegovine u kuhanju bosanskog lonca za novinare bit će održano u subotu, 29. septembra, na platou ispred zgrade Općine Stari Grad (bivši Kineski restoran).

Na takmičenju će učestvovati oko 20 novinarskih ekipa iz cijele BiH, a za tri prvoplasirane ekipe organizatori su osigurali primamljive nagrade.

Takmičenje u kuhanju bosanskog lonca tradicionalno organizira Udruženje "Natura BH", a projekt sufinansira Općina Stari Grad.

Ova manifestacija je mnogo više od interesantnog nadmetanja i stekla je status lijepog i tradicionalnog okupljanja na kojem se prezentira dio kulturne baštine BiH.

Kroz godine, takmičenje se odvijalo na različitim lokacijama, prvenstveno na Trebeviću, a prošle godine u Aleji ambasadora, gdje su, osim novinara, bosanski lonac pokušale skuhati i brojne diplomate u BiH.

Četvrto prvenstvo Bosne i Hercegovine u kuhanju bosanskog lonca za novinare počet će u 10.00 sati, a planirano je da druženje, ispunjeno zanimljivim sadržajima i zabavom kroz takmičarski dio, traje do 15.00 sati, saopćeno je iz Općine Stari Grad.