1. septembra na Igmanu
1

Novinari se takmiče u pravljenju bosanskog lonca

Klix.ba
Preduzeće ZOI'84 je ove godine prvi put organizator takmičenja novinarskih ekipa u pripremanju bosanskog lonca, koje će se održati u subotu 1. septembra na Igmanu. Ovaj događaj je jedinstvena prilika da se bh. novinari okupe na jednom mjestu i kroz zabavno druženje iskažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju ovog tradicionalnog bosanskog specijaliteta.

Kako bi novinarske ekipe imale sve potrebne sastojke da bosanski lonac bude zaista vrhunski, Podravka je podržala ovo druženje svojim proizvodima brenda Vegeta.

"Takmičenja u kojima je kulinarstvo u prvom planu uvijek rado podržavamo, posebno kada je riječ o pripremanju tradicionalnih specijaliteta. Drago nam je da će novinarske ekipe kuhati sa širokom paletom proizvoda brenda Vegeta, jer s Vegetom se bolje jede, a gdje je hrana dobra druženje je zagarantirano“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Na takmičenje se prijavilo 20 novinarskih ekipa, među kojima i ekipa portala Klix.ba, koje će moći pokazati svoje kulinarske vještine, a žiri će proglasiti najuspješnijom novinarsku ekipu čiji bosanski lonac bude najukusniji te odabrati najbolje kuhare među medijskim djelatnicima.