BiH
0

Ekipa TV BN pobjednik u kuhanju bosanskog lonca

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Četvrto prvenstvo BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare održano je u subotu na platou ispred zgrade Općine Stari Grad u Sarajevu.

Prvoplasirana je ekipa TV BN, drugo mjesto osvojila je ekipa Radija 8, dok je treće mjesto osvojila ekipa Agencija 5W. Za širenje ekološke svijesti nagrađena je ekipa OSM-a.

Na takmičenju je sudjelovalo oko 20 novinarskih ekipa iz BiH. Za tri prvoplasirane ekipe organizatori su obezbijedili primamljive nagrade - umjetnička slika te vikendi na Jahorini i Bjelašnici.

Takmičenje u kuhanju bosanskog lonca tradicionalno organizira Udruženje "Natura BH", a projekt sufinansira Općina Stari Grad.

Iz Udruženja "Natura" ističu da je ta manifestacija mnogo više od interesantnog nadmetanja, a stekla je status lijepog i tradicionalnog okupljanja na kojem se prezentira dio kulturne baštine BiH.

Kroz godine, takmičenje se odvijalo na različitim lokacijama, prvenstveno na Trebeviću. Prošle godine takmičenje je održano u Aleji ambasadora, gdje su, osim novinara, bosanski lonac pokušali skuhati i diplomati u BiH.