BiH
0

U Stocu prvi put obilježen Dan nezavisnosti BiH

Sarajevo-x.com
Općinski odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Stolac organizovano je obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, što je prvi put od stjecanja nezavisnosti da se ovaj značajan praznik obilježava u Stocu.
Prvi dio programa podrazumijevao je održavanje javnog skupa koji je upriličen ispred spomenika palim antifašistima Stoca. Pod sloganom "1001 zastava za Stolac" građanima su ovom prilikom članovi Foruma mladih SDP-a dijelili zastave Bosne i Hercegovine, koje su bile istaknute i na brojnim javnim lokacijama u Stocu.

U sklopu programa intonirana je himna Bosne i Hercegovine, a odata je i počast svim onima koji su u ratovima protiv naše zemlje dali svoje živote za očuvanje slobodne, jedinstvene Bosne i Hercegovine kao države svih njenih građana.

U drugom dijelu programa održana je javna tribina "Uoga lokalne zajednice u očuvanju i jačanju države". U sklopu ovog događaja prezentovan je i službeni programski dokument OO SDP Stolac naslovljen "Plan oporavka i razvoja Općina Stolac i Berkovići 2012 – 2022".

Uvodni govornici na tribini bili su dr. Aner Žuljević, predsjednik KO SDP HNK i zastupnik u Skupštini HNK, Amer Zagorčić, ministar privrede HNK i mr. Nerin Dizdar, predsjednik OO SDP Stolac i zastupnik u Skupštini HNK.

U večernjim satima bit će upriličen i prigodan vatromet.