BiH
0

U Srebrenici sve spremno za sutrašnje lokalne izbore

FENA
Srebrenica (Foto: Srna)
Srebrenica (Foto: Srna)
Predsjednik općinske Izborne komisije Srebrenice Nermin Alivuković izjavio je Feni da se vrše posljednje pripreme za sutrašnje lokalne izbore.

Danas se vrši distribucija glasačkih materijala na birališta širom općine Srebrenica.

"Na području naše općine imamo 25 biračkih mjesta. Na biračkim spiskovima za načelnika općine i odbornike imamo 21 politički subjekt. Pravo glasa na izborima ima 14.090 birača i pozivam ih da sutra izađu na izbore. Mi smo u fazi podjele biračkog materijala, sva biračka mjesta smo obišli, sve je pripremljeno i što se tiče naše Izborne komisije, sve je spremno za sutrašnje izbore“, izjavio je Alivuković.

On je dodao da nema indicija da bi trebalo biti većih poteškoća oko provođenja izbora.

"Izborni štabovi političkih partija rade svoj posao, a što se tiče općinske Izborne komisije, mi ćemo u skladu sa izbornim Zakonom i uputama koje smo dobili od Centralne izborne komisjie, odraditi svoj posao na primjeren način“, rekao je Alivuković.

Osim posmatrača delegiranih iz političkih partija, izbore u Srebrenici nadgledaće i predstavnici Ambasade SAD u BiH, a već danas stigla je i delegacija Misije Vijeća Evropa u Bosni i Hercegovini, ali niko od njih nije želio da daje izjave za medije.