Do 16 sati glasalo 6.402 birača
1

Alivuković: Odziv birača u Srebrenici iznad očekivanog

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Zbog same Srebrenice i njene osjetljivosti, izbori u ovom gradu su bili u „napetoj“ atmosferi, ali uspjeli smo ovaj dan da okončamo bez većih problema, izjavio je za Agenciju FENA Nermin Alivuković, predsjednik Općinske Izborne komisije.

"Istina, na biračkom mjestu u Kulturnom centru za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, dva puta je dolazilo do povremenih prekida, ali je i tu glasanje okončano u redu, kao i na ostalih 24 biračka mjesta“, dodao je Alivuković.

On je kazao da je odziv glasača bio iznad očekivanog, što će se pokazati i nakon prebrojavanja glasačkih listića. Do 16 sati glasalo je 6.402 birača, a na pojedinim biračkim mjestima ljudi su dolazili i pred samo zatvaranje birališta.

Svoje biračko pravo iskoristili su mnogi Srebreničani koji trenutno ne žive u ovom gradu. Oni su organizovano autobusima i privatnim automobilima dolazili od jutarnjih sati. U gradu su se mogle vidjeti registarske tablice na automobilima iz Beograda, Zrenjanina, Užica, Valjeva, Šapca, Loznice i Kikinde, a organizovano su dolazili i Bošnjaci iz Federacije BiH.

Pravo glasa na današnjim lokalnim izborima u Srebrenici imalo je 14.090 glasača.

Alivuković je dodao da je zadovoljan i poslom kojeg su obavili članovi biračkih odbora i posmatrača koji su bili na biračkim mjestima.

Vezani članci