Evropski socijalni kup
34

U Srebrenici malonogometni turnir reprezentacija beskućnika

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Udruženje Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS - EMMAUS) danas će na sportskom poligonu Osnovne škole u Potočarima - Srebrenica, organizovati međunarodni malonogometni turnir reprezentacija beskućnika koji nosi naziv Evropski socijalni kup.

Na turniru će, pored Bosne i Hercegovine, učestvovati i reprezentacije beskućnika Hrvatske i Slovenije. U cilju podrške projektu „eprezentacije beskućnika BiH na turniru će učestvovati i ekipe Opštine Srebrenica i MZ Potočari. Svoje prisustvo na turniru najavili su i predstavnici NS/FS BiH i Opštine Srebrenica.

Turnir Evropski socijalni kup je rezultat saradnje regionalnih timova beskućnika. Prvi takav turnir je odigran u julu prošle godine u Celju-Slovenija, a na njemu je nastupila i reprezentacija beskućnika BiH osvojivši drugo mjesto.

Turnir je ujedno i priprema navedenih reprezentacija za nastup na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Meksiku koje se igra od 6. do 14. oktobra ove godine, gdje pored naše reprezentacije učestvuje još 55 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji.