Pozivaju na jedinstvo
0

U SNSD-u ogorčeni odlukom SDS-a da ima svog kandidata za načelnika Srebrenice

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević kazao je da jedinstvo i konsenzus svih stranaka iz Republike Srpske oko toga da daju jednog kandidata za načelnika Općine Srebrenica spada u kategoriju najvišeg nacionalnog interesa RS-a i svako onaj ko radi protiv tog jedinstva radi direktno protiv RS-a a u korist nekog drugog.

Kovačević je podsjetio da su prije dva dana na sastanku kod predsjednice Republike Srpske svi predstavnici političkih stranaka iz RS-a, uključujući i zamjenika predsjednika SDS-a Radu Savića, usaglasili da će zajednički podržati jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

"Istinski vjerujemo da riječ SDS-a ne vrijedi samo dva dana i istinski vjerujemo da SDS nije toliko zastranio da će pomoći nekim drugim strankama iz nekog drugog naroda da dobiju Srebrenicu nauštrb srpskog naroda i nauštrb Republike Srpske", naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović saopćio je ranije danas da je SDS predložio Milisava Marjanovića za kandidata za načelnika Srebrenice.

Šarović je poručio da ta stranka neće podržati Mladena Grujičića, aktuelnog načelnika i koji je očito trebao biti ponovo kandidat.

"Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda", kazao je Šarović.